Aydın TKDK’dan su ürünlerine destek

Aydın TKDK’dan su ürünlerine destek

Aydın TKDK’dan su ürünlerine destek


Gerçek Gazetesi
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörlüğü su ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması konularında üreticilere 50 bin Avrodan 1,5 Avroya kadar yüzde 50 geri ödemesiz hibe desteği verecek.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Su Ürünlerin İşlenmesi ve Pazarlanması alt tedbiri kapsamında faaliyet gösteren ve bu alanla ilgili proje geliştiren vatandaşlara, Su ürünleri işleme tesislerinin modernizasyonu veya genişletilmesi, yeni su ürünleri işleme tesislerinin kurulması, su ürünlerinin soğutulması, işlenmesi, paketlenmesi ve pazarlanması için makine ve ekipman alımı gibi yatırımlara 50 bin Avro ile 1.5 milyon Avro arasında yüzde 50 geri ödemesiz hibe desteği veriliyor.
TKDK Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, yaptığı açıklamada ""Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İlimizde bu sektörün gelişmesine vermekte olduğu yüzde 50 hibe ile katkıda bulunmaktadır. TKDK su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasının geliştirilmesi tedbiri ile bu sektörde yapılacak 50 bin Avro ile 1 milyon 500 bin Avro arasındaki yatırımları vermiş olduğu %50 hibe ile desteklemektedir. Destekleme kapsamında en az 100 ton/yıl, en fazla 2000 ton/yıl su ürünleri, balık yağı veya yumuşakça ( ahtapot, kalamar vb. ), çift kabuklu (midye, istiridye, akivades, kidonya vb.), kabuklu ( İstakoz, yengeç, karides vb.) ya da kültür balıkçılığı ürünleri (taze, taze dondurulmuş, işlenen tiplerden birinde ya da karışık tiplerde) üretim kapasitesine sahip işletmeler desteklenmektedir. Bu kapsamda su ürünleri işleme tesislerinin modernizasyonu veya genişletilmesi, yeni su ürünleri işleme tesislerinin kurulması, su ürünlerinin soğutulması, işlenmesi, paketlenmesi ve pazarlanması için makine ve ekipman alımı, insan sağlığı, çalışma koşulları, çevrenin korunması ve atık yönetimi ile ilgili Topluluk standartlarına ulaşmaya yönelik ekipman ve tesisler, su ürünlerinin HACCP hijyen koşulları çerçevesinde işlenmesini geliştirmek için plastik kasa alımı (projenin tamamlayıcı bir parçası olarak), Etkili GMP ve ISO 22000 sistemlerinin, kalite güvence sisteminin uygulanması ve izlenebilirlik sisteminin uygulanması, yazılım dahil olmak üzere bilişim teknolojileri sistemleri vb. harcamalar desteklenmektedir. Tüm bu desteklere ilaveten yatırımcılarımız KDV, ÖTV, Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi ve Gümrük Vergisinden Muaf olacaklardır. Tüm bu destekler sonucunda sağlanan karşılıksız hibe desteklerimiz yüzde 70-yüzde 80 bandına ulaşmış olmaktadır. TKDK tarafından verilen yüzde 50 geri ödemesiz hibeler, proje başvuru sahibi tarafından sunduğu projenin yatırımını gerçekleştirmesinin ardından 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde alınabilecektir"" dedi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.