Aydın TRSM hastaları hayata yeniden bağlıyor

Aydın TRSM hastaları hayata yeniden bağlıyor

Aydın TRSM hastaları hayata yeniden bağlıyor

Aydın Kamu Hastaneler Birliği bünyesindeki Aydın Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören danışanlara, çeşitli kurslar verilerek rehabilite edilmeleri ve topluma daha hızlı uyum sağlamaları için yoğun çaba sarf ediliyor.
Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören danışanlar, bireysel danışmanlık hizmetleri, grup psikoterapileri, psikososyal beceri eğitimi, resim terapisi, müzik terapisi, film terapisi gibi sanatsal etkinlikler, zekâ oyunları, bilgisayar ve internet erişimi, ahşap boyama ve süsleme, karakalem resim, yağlı boyama, kalıp çıkarma ve boyama, yemek pişirme, takı tasarımı, magnetler yaparak yeniden hayata kazandırılmaya çalışılıyor. Merkeze geldikten kısa süre sonra sosyalleşmeye başlayan ve kurdukları arkadaşlıklarla oldukça keyifli anlar yaşayan danışanlar merkezde unutulmaz bir gün geçiriyor.
Merkeze gelmekten çok memnun olduklarını vurgulayan danışanlar, "Arkadaş ortamımız güzel, hocalarımız iyi davranıyorlar. Vaktimizi iyi değerlendiriyoruz. Çok güzel bir duygu, burada çok mutluyuz, arkadaşlarımız var. Burada kardan adam kalıpları çıkarıyor onları boyuyor, takılar yapıyoruz, Pasta yapıyoruz. Resim yapıyoruz. İnsanların yaptığımız ürünleri satın almalarını istiyoruz. Bize böyle bir yer açtıkları için devletimize teşekkür ederiz. Bizimle çok iyi ilgileniyorlar" diyor.
“DANIŞANLARIMIZIN YAPTIKLARI ÜRÜNLERİN SİPARİŞLERİNİ ALMAYA BAŞLADIK”
Toplam 140 danışanın bulunduğu Aydın Toplum Ruh Sağlığı Merkezine günlük olarak yaklaşık 30- 35 danışanın geldiğini belirten Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Bilge Şair, ”Öncelikli amacımız danışanlarımızı topluma kazandırmak. Danışanları burada rehabilitasyon programına alıyoruz, sosyal faaliyetlerle danışanların hayata dönmesini sağlıyoruz. Danışanların mesleki, toplumsal ve ailesel işlevliklerini geliştiriyoruz ve merkezimizin çok daha önemli bir yönü var ailelerin yükünü azaltmak. Her hafta çarşamba günleri Tatlı Çarşamba etkinliği düzenliyoruz. Etkinlikte yapılan pastalar börekler tamamen danışanlarımız tarafından yapılıyor. Kısa süre önce siparişler almaya başladık ve danışanlarımız yaptıkları ürünleri satarak neler yapabileceklerini gösterdiler. Hastane başhekimimiz Hüseyin Zafer Alkaya ve Genel Sekreterimize bize verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.