Aydın turizmde çıtasını yükseltti

Aydın turizmde çıtasını yükseltti

Aydın turizmde çıtasını yükseltti


Gerçek Gazetesi
Aydın sahip olduğu plajların yanı sıra müze, ren yeri, milli park, trekking alanları, kurvaziyer ve spor turizminin yanı sıra kültürel ve doğal değerleriyle eko-turizm merkezi haline geldi.
Türkiye"nin turizm potansiyelinin temel bileşenlerini oluşturan doğal, kültürel ve tarihi değerlerin aynı zamanda Aydın için de geçerli olduğunu ifade eden Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, “Aydın ilimiz Kuşadası ve Didim ilçelerinin sahip olduğu plajların yanı sıra 3 arkeoloji müzesi, 2 etnografya müzesi, 21 ören yeri, bir milli park, trekking alanları, kurvaziyer turizm ve spor turizmi gibi kültürel ve doğal değerleri ile eko-turizm için de ender destinasyonlardan biridir. Dünyada "uydu hesap" denilen ve gelire dayanak olan farklı değerlerin ele alınarak bulunan bir hesaplama tekniğine göre bir turistin ortalama harcaması kişi başı olarak yaklaşık 600 dolar kabul edilmektedir. Dolayısı ile bir ilin veya bir ülkenin turizm geliri hesaplanırken bu parametreler dikkate alınmalıdır. Buna göre ilimizi ziyaret eden 5 milyon turistin harcama kalemi hesaplanırken 600 dolarla çarpılmalıdır. Sonuç olarak Aydın İli Turizminin getirisi yaklaşık olarak 3 milyar dolar civarındadır. Hiçbir zaman bu seviyenin yeterli olduğunu söyleyemeyiz. Turizm girdilerini daha yüksek noktalara çıkarmak için çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.
Aydın"daki turizm tesisleri hakkında da bilgiler veren Aktakka, “İlimizde hali hazırda Bakanlığımız işletme belgeli 20 bin 137, Bakanlığımız yatırım belgeli 6 bin 340 ve belediye belgeli 48 bin 971 yatak olmak üzere toplamda 75 bin 000 yatak kapasitesi mevcuttur. Elbette ki bu tesisler ilimiz turizmi açısından yeterli değildir. Tesis sayı ve kalitesini artırmak adına Bakanlığımız Didim"de Turizm Gelişim Bölgesi ilan etmiş olup bu alanlarda gerekli hazırlık çalışmaları tamamlandıkça ihaleye çıkarılarak yatırımcılara ve ülkemiz turizmine sunulmaktadır. İlimizin tanıtımına yönelik olarak 2010 ve 2011 yıllarında ulusal ve uluslararası turizm fuarlarına Valilik, yerel yönetimler ve turizm sektör temsilcileri ile katılım sağlanmıştır” diye konuştu. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.