Aydın turizmine doping!

Aydın turizmine doping!

Aydın turizmine doping!


Gerçek Gazetesi
Aydın"ın turizm gelirlerinden daha yüksek pay alması için Belediye, Ticaret Odası ve turist rehberleri güç birliği yapacak. Kuşadası Turist Rehberleri Derneği KURED, Aydın il merkezi ve yakın çevresinde yeni güzergâhlar oluşturulmasında Belediye ile ortak projeler üretecek.
29 Mart yerel seçimlerinde Aydın Belediye Başkanı seçilen CHP"li Özlem Çerçioğlu Aydın il merkezine turist çekebilmek için kolları sıvadı. Aydın Belediyesi ile Kuşadası Rehberler Derneği arasında geliştirilecek işbirliğine ilişkin ön toplantı KURED hizmet binasında yapıldı. Aydın Belediyesi Turizm Koordinatörü Akın Güdücü ile bir araya gelen KURED üyesi rehberler Tralleis ve Nysa antik kentleri ile Aydın şehir merkezindeki Osmanlı Kültür Rotası ve Arkeoloji Müzesi bileşkenlerinden oluşan birkaç alternatişi paket programlar üzerinde çalışmaya başladıklarını açıkladı.
KURED Başkanı Karapınar başlıca ekmek kapıları olan Aydın İli"nin kültür mirasının daha iyi tanıtılması için her projeye destek verdiklerini, güçlerinin yettiğince karşılıksız destek verdiklerini söyledi. Karapınar, “İlk aşamada, Kuşadası"nda konaklayan turistler için Selçuk"tan trenle Aydın"a gidiş, Tralleis antik kenti ve müze gezisinden sonra şehir merkezinde Osmanlı eserlerinin tanıtılması, öğle yemeği ve alışveriş için şehirde serbest zamandan sonra tekrar trenle Selçuk"a dönülmesi projesini en kısa zamanda yaşama geçirmeyi planlıyoruz. Ayrıca, Antalya, Bodrum ve Anadolu turları kapsamında Aydın"a gelecek turistler içinde güzergâhlar oluşturuyoruz. Acentelerin bu turları programlarına almaları için Aydın Belediyesi ve Ticaret Odası"nın da çok önemli sürpriz katkıları olacak” dedi.
Karapınar, ayrıca, Aydın"ın yurtiçi ve yurtdışı fuarlarda tanıtımı için de Aydın Belediyesi ve Ticaret Odası ile sıkı işbirliği içinde olacaklarını sözlerine ekledi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.