Aydın Türk Ocağı'nda Doyuran 10. kez güven tazeledi

Aydın Türk Ocağı'nda Doyuran 10. kez güven tazeledi

14. Olağan Genel Kurulu’na giden Aydın Türk Ocağı’nda mevcut başkan Eyüp Doyuran 10. kez güven tazeleyerek tekrar başkan oldu.

Aydın Türk Ocağı 14. Olağan Genel Kurulu yapıldı. 21 Mart’ta çoğunluk sağlanmadığı için yapılamayan 14. Olağan Genel Kurulu’nun ikinci toplantısı salt çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirildi. Eyüp Doyuran ve yönetiminin tek aday olarak girdiği olağan genel kurul kapalı oy açık sayım ile başkanını belirledi. 217 üyeden 36 delegenin oy kullandığı genel kurulda tek aday olarak çıkan Eyüp Doyuran 10’uncu kez Aydın Türk Ocağı Başkanı olmayı başararak güven tazeledi.
Aydın Ticaret Odası (AYTO) Toplantı Salonu’nda yapılan genel kurula 23. Dönem MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, MHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Havva Kukul, Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Karaca, MHP Aydın milletvekili aday adayları çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Aydın Türk Ocakları Başkanı Eyüp Doyuran yaptığı konuşmada, “Birinci Cihan Harbinde, Çanakkale’de ve Millî Mücadelede büyük kahramanlıkla gösteren, işgale karşı Türk milletini ayağa kaldıran Türk Ocaklılar, Cumhuriyet devrinde de milletimizin fikrî ve kültürel hayatına büyük katkılar yaptılar. 1931’de kapatılan, demokrasiye geçiş süreciyle yeniden kurulan ve askeri darbe dönemleri dışında bugüne kadar varlığını sürdüren Ocağımız Türklüğün ilim, kültür ve irfan ocağı olma özelliğini devam ettirmektedir. Son yıllarda Türkiye’de, Türklük kavramını tarihî kuşatıcı ve kucaklayıcı manasından uzaklaştırarak etnik kimliğe indirgeme gayretlerine karşı Türklüğün bir medeniyet kimliği olduğunu ısrarla savunmanın çok hayatî bir gereklilik olduğuna inanıyoruz. Türk bir etnisitenin değil, binlerce yıllık tarihe sahip bir milletin, dünya tarihinin en eski birkaç milletinden birinin adıdır. Adsız millet icadı girişimlerine asla geçit vermeyecek, bütün zeminlerde gerçekleri ve doğruları savunmayı sürdüreceğiz. Biz Türk Milliyetçileri, Türk Milletinin birliğinin, Türk devletinin bekasının teminatı olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
"ÜLKÜCÜLÜK, OCAKÇILIK BİZİM KALBİMİZE BEYNİMİZE İŞLEMİŞ"
Türk Milleti’nin geleceğinin teminatı, millî şuur sahibi, iyi yetişmiş, ülkücü bir gençlikten geçtiğini dile getiren Doyuran, “Ülkücülük, ocakçılık bizim kalbimize beynimize işlemiş durumdadır. Türklüğün geleceği için gençlerimizin, geleceğin bilim, sanat ve devlet adamları olmalarına ve en iyi şekilde geleceğe hazırlanmalarına yönelik çabalar önceliğimiz olmaya devam etmelidir. Nihayet, bütün bunları gerçekleştirmek amacıyla, Türk milletinin kimliğini ve tarihini inkâr eden kozmopolit zihniyete karşı millî ve tarihî değerlerimizi özünü koruyarak geleceğe taşımalıyız. Türk Ocakları olarak diyoruz ki, bin yıllık Türk vatanını, Türkiye’yi böldürmeyeceğiz. Türk bayrağını indirmeye kalkan eller kırılacak, bayrak inmeyecek, ezan susmayacaktır. Aksini tasarlayan gafillere ve hainlere yakın ve uzak tarihimize bakmalarını tavsiye ederiz” dedi.
Eyüp Doyuran’ın konuşmasının ardından kongrede divan oluşturuldu. Divan başkanlığına 23. Dönem MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, kâtip üyeliklere ise Mehmet Abaga ve Abdullah Özer seçildi. Divan başkanlığına seçilen 23. Dönem MHP Aydın Milletvekili Recep Taner de yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’de Türk milliyetçiliğinin ayaklar altına alınmaya başladı. Türkiye’de Türküm diyebilmek Türklükle övünmek suç sayılmaktadır. Okullarda okutulan antlarımız kaldırıldı. Dün Türk Ocakları’nın kurulmasına neden olan ortamdan farklı bir ortamda değiliz. Bugün Türk Ocaklıları, Ülkü Ocakları ve Türk Milliyetçileri olarak önümüzdeki süreci iyi değerlendirmemiz gerekir. Türkiye’de yaşanan gerçekleri etrafımıza iyi anlatmamız lazım. 2015 milletvekili seçimleri Türkiye’nin yarınlarıyla ilgili bir yol ayrımında yapılan bir seçimdir. Bu seçimin öneminin herkesin varması gerekiyor”
Divan Başkanı gündemi okuduktan sonra gündem maddeleri oy birliği ile onaylandı. Eski yönetimin faaliyet ve mali raporlarının okunmasının ardından kapalı oylama açık sayım yapıldı. Seçim sonunda Eyüp Doyuran tekrar başkanlığa seçilmiş oldu.
AYDIN TÜRK OCAĞI YENİ YÖNETİMİ
Seçimler sonucunda Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine: Eyüp Doyuran, Hüseyin Karakuş, Nusret Debre, Ercan Arslan, Mehmet Ali Erbay, Ahmet Kışla, Abdullah Özer. Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine: Yüksel Küpçük, Mehmet Abaga, Gültekin Nacak, İrfan Aral, Burhan Uçaş, Yahya Aydın, İbrahim Kaymaz. Denetleme Kurulu Asil Üyeliklerine: Mehmet Öztürk, Murat Saltık, Mukadder Şentürk. Denetleme Kurulu Yedek Üyeliklerine: Musatafa Saynak, Ramazan Ergün, İsmet Yazıcı. Büyük Kurultay Asil Delegeleri: Eyüp Doyuran, Rıdvan Naci Devli, Hüseyin Karakuş. Büyük Kurultay Yedek Delegeleri: Nusret Debre, Ercan Arslan, Abdullah Özer.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.