Aydın Türkiye’de bir ilki gerçekleştirecek

Aydın Türkiye’de bir ilki gerçekleştirecek

Aydın Türkiye’de bir ilki gerçekleştirecek

‘Çağrı Merkezi Operatörlüğü Modüllerinin Geliştirilmesi’ Projesi kapsamında Türkiye’de ilk kez Aydın Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Büro Yönetimi alanında Çağrı Merkezi Operatörlüğü dalı açılacak.
Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitim Kalitesinin Arttırılması Hibe Programı kapsamında, Aydın Valiliği AB ve Dış İşişkiler Koordinasyon Merkezi’nin teknik desteğiyle sunulan ve Avrupa Birliği, insan Kaynaklarının Gelişmesi Yapısal Fonlarınca (IPA) ile desteklenmeye hak kazanan ’Çağrı Merkez Operatörlüğü Modüllerinin Gelişmesi’ hibe projesi, gerçekleştirilen kahvaltılı basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.
Toplantıya, Aydın Vali Yardımdısı Mustafa Yıldız, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Mustafa Birincioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Bilim Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Mustafa Görgülü, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Rahmi Terzi, Aydın Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Seçkin Üstün, Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken ve proje ortajı kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
"TÜRKİYE’DE BİR İLK OLACAK"
Aydın Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Seçkin Üstün projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu ve bütçesinin 180 bin Euro olduğu kaydederek başladığı konuşmasında, "Proje hibe faydalanıcısı olan okulumuzun proje ortakları Çine Muhsin Kalkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Bulancak Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, proje iştirakçisi ise WİN Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş.’dir. Proje ile meslek liselerinin, Büro Yönetimi alanına bağlı, ’Çağrı Merkezi Operatörlüğü’ dalının kurlması için gerekli tüm öğretim programı ve ders meteryallerinin oluşturulmasını ve üretilen bu kaynaklarla proje ortağı 3 okulun mezunlarına pilot uygulama yapmayı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından meslek liselerinin Büro Yönetimi alanında, ’Çağrı Merkezi Operatörlüğü eğitim dalının açılması için gerekli çalışmaları yapmayı amaçlamaktayız. Ayrıca Osman Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak bu projeye başladığımız andan itibaren meslek liselerinin Büro Yönetimi alanında, ’Çağrı Merkezi Operatörlüğü’ eğitim dalının Türkiye’de ilk kez açılması planlanmaktadır" dedi.
"80 BİN KİİŞİ ÇAĞRI MERKEZLERİNDE İSTİHDAM EDİLİYOR"
Türkiye’de yaklaşık olarak bin 200 civarında çağrı merkezi olduğunu ve bu sektörde sağlanan istihdamın ise 80 bin kişi olduğunu ifade eden Seçkin, "Projenin hedef aldığı sektör, çağrı merkezi operatörlüğü sektörüdür ve sektör engellilerin, bayanların ve evde çalışmak isteyenle gibi toplumun dezavantajlı kesimlerinin istihdamına uygun bir sektördür. Son zamanlarda özel sektörün yanı sıra kamu kurumları da hizmetlerini tanıtmak, kurumlar üzerinde vatandaş denetimi sağlamak, vatandaş devlet iletişimini kolaylaştırmak ve hızlandırmak amacıyla projemizin ilgili olduğu çağrı merkezi sektöründen yararlanmaktadır. Profesyonel bir anlayışla oluşturulan çağrı merkezi şirketlerinin sektörel başarısı için kalifiye operatör ihtiyacı bulunmaktadır. Ülke genelinde toplam 18 üniversitede Çağrı Merkezi Hizmetleri Ön Lisans Programı bulunmaktadır. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı, bu dinamik ve emek yoğun sektörün farkına varamamış ve meslek listelerinde bu meslek dalının eğitimi için gerekli alt yapı oluşturulmamıştır. Sektördeki şirketlerin, operatör ihtiyacını karşılayabileceği herhangi bir örgün eğitim kurumu bulunmamaktadır" şeklinde konuştu.
ÇAĞRI MERKEZİ OPERATÖRLÜĞÜ EĞİTİM DALININ AÇILMASI AMAÇLANIYOR
Proje tamamlandığında, Mesleki Eğitim Sisteminde ’Çağrı Merkezi Operatörlüğü’ dalının kurulması için gerekli tüm öğretim programı ve ders metaryaller oluşturulacak, oluşturulan bu yeni modülle proje ortağı 3 okulun mezunlarına pilot uygulama gerçekleştirilerek olduğunu belirten Üstün, proje sonunda ise Meslek Liselerinin Büro Yönetimi alanında ’Çağrı Merkezi Operatörlüğü’ eğitim dalının açılması için modülün il milli eğitim müdürlüğü öncülüğünde, Milli Eğitim Bakanlığı’na sunulacağını ifade etti.
AYDIN’DA 250 KİŞİNİN İSTİHDAM EDİLMESİNE AYTO’DAN DESTEK GELDİ
AYTO Başkanı Hakan Ülken, İstanbul ve İzmir’den sonra bu proje tamamlandığında Aydın’da da minimum 250 kişiye istihdam sağlayabilecek bir proje düşüncesinde olduklarını açıklayan Win Bilgi İşlem Hizmetleri yetkililerine, AYTO olarak gerekli tüm desteği sağlayacaklarını ve projenin takipçisi olacaklarının sözünü verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.