AYDIN VALİSİ MUSTAFA MALAY

AYDIN VALİSİ MUSTAFA MALAY

DÜN AKŞAM GERÇEKLEŞEN YAĞIŞ SONUCU VALİ MALAY 'ŞÜKÜR KURBANI' KESTİ

Aydın'da aylardır devam eden kuraklık ve su sıkıntısı dün gece yağan yağmurla bir nebze olsun giderildi. Yaz aylarında yaşayan kuraklık nedeniyle çok üzüldüğünü özellikle bitki ve hayvanatın çok sıkıntı çektiğini gören Aydın Valisi Mustafa Malay, kuraklık günlerinde 'Yağmur yağarsa şükür kurbanı keseceğim' diye söz verdiğini ve yağışın gerçekleştiği ilk günde bu sözünü yerine getirdiğini söyledi.
Tarım kenti olan Aydın'ın her şeyinin Allah'ın göndereceği yağmura bağlı olduğunu ifade eden Malay, "Türkiye'de kuraklığın en çok etkilediği illerin başında gelen Aydın bir tarım kentidir. Maalesef Aydın'a 150 güne yakındır yağmur yağmıyordu. Bende Aydın'a yağmur yağması halinde bir kuzu keseceğimi dair Allah'ü Tealaya söz verdim. Allah'ımıza çok şükür dün akşam çok güzel bir yağmur yağdı. Bu nedenle bende bugün şükür kurbanı keserek adağımı yerine getiriyorum” dedi.
Aydın Müftüsü Hıdır Bayrak ile birlikte şükür Valilik konutunda şükür kurbanı kesen Malay “Hep söylerim en sevinçli olduğum zaman yağmurun yağdığı zamanlardır. Çok mutluluk duyarım. Sanki bütün tarlalar bütün ağaçlar bitkiler benimmiş gibi yağmur yağdığı zaman seviniyorum. Yağmadığı zaman da onlar benimmiş zarar etmişim gibi üzülüyorum. Çiftçimizin yüzü güldü ülkemizin yüzü güldü. Onun için Allah'a şükür ediyoruz. Bu şükrümüzün gereğini bugün Allah'a söz verdiğim kurbanı kesmek suretiyle yerine getiriyorum” ifadelerini kullandı.
Malay kestiği kurbanın etini de fakirlere bağışladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.