Aydın ve Muğla turizmde işbirliği yapacak

Aydın ve Muğla turizmde işbirliği yapacak

Aydın ve Muğla turizmde işbirliği yapacak


Gerçek Gazetesi
Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş"u ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi.
Vali Altıparmak"ın Vali Coş"a gerçekleştirdiği ziyarette, turizm potansiyeli yüksek olan iki il arasında yapılabilecek işbirliği konuları da ele alındı. Son günlerde gündemde olan Didim"in Milas-Bodrum Havalimanı"na bağlanması konusunu da ele alan iki komşu ilin valisi, projenin yapılabilirliğini görüştü.
Vali Altıparmak"ı makamında ağırlayan Vali Coş; ziyareti için Altıparmak"a teşekkür etti. Altıparmak"ı daha önceden de tanıdığına işaret eden Coş, Altıparmak"ın mülki idare camiasında çok iyi bilinen bir idareci olduğunu söyledi. Altıparmak ile komşu illerle görev yapmaktan dolayı mutlu olduğunu kaydeden Coş, Muğla"nın Aydın"ın pek çok konuda işbirliği yaptığı ve bu işbirliklerini geliştirebileceği bir il olduğuna işaret etti.
Vali Coş"a hayırlı olsun demek ve görevinde başarılar dilemek üzere Aydın"a geldiğini beyan eden Vali Altıparmak"da, Vali Coş"u uzun yıllardır tanımakta olduğunu anımsattı. Vali Coş"un mülki idare camisasında tanınmış bir kişilik olduğunun altını çizen Altıparmak, Vali Coş"un tecrübe ve birikimlerinden faydalanmak arzusunda olduğunu kaydetti. Vali Coş"un Aydın"a atanmasının bölge ve Aydın için çok faydalı olacağının inancında olduğunun altını çizen Altıparmak; Aydın ve Muğla arasında var olan iyi ilişkileri geliştirmek için gerekli çalışmaları birlikte yapmaya hazır olduklarını açıkladı.
Komşu iller arasındaki ikili ilişkilerin ve karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesinden yana olduklarına değinen Vali Hüseyin Avni Coş, “Aydın ve Muğla illeri turizm potansiyeli bakımından önemli kaynaklara sahip. Ben öncelikle turizm konusunda karşılıklı işbirliklerinin yapılabileceğini düşünüyorum. Didimlilerin bizden talep ettiği Didim ile Milas-Bodrum Havalimanı arasındaki yolda iyileştirme yapılması konusunda ortak bir çalışma yapacağız. Karayolları ve valilikleri ilgilendiren bu yolun yapılmasının Didim"deki turizm potansiyelini geliştiriyoruz. Bu konuda Muğla Valiliği ile işbirliği yapmamız gerekiyor. Çünkü bu yolun bir bölümü Muğla ili sınırları içerisinde bulunuyor. Projenin yapılabilirliği konusunda sayın valimiz ile görüş alışverişinde bulunacağız. Komşu iller arasında her alanda işbirlikleri yapılabileceğini düşünüyorum. Mülki sınırlarımızın, işbirliği konusunda sınır oluşturabileceğini sanmıyorum. Vatandaşımızın iyiliği için her türlü işbirliğini yapmalıyız” dedi.
Kendisine yöneltilen orman yangınlarıyla ilgili bir soruyu cevaplandıran Vali Altıparmak, “Aydın ve Muğla illeri orman varlığı bakımından çok zengin. Bölgemizde etkili olan sıcaklık, nem ve rüzgar gibi nedenlerle ciddi orman yangını tehlikesi ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Ama orman teşkilatımız bu konuda ciddi bir donanıma sahip. Özel sektör ve kamu arasında yangınlar konusunda çok iyi bir uyum var. Vatandaşlarımızda yangınlar konusunda çok bilinçli. Yangın anında yapılması gerekenler çok iyi biliniyor ve top yekun müdahale ediliyor. Yunanistan"dan daha fazla yangın meydana gelmesine rağmen, bu bilinç nedeniyle bölgemizde yangınlar hafif zararlarla atlatılıyor. Ama bu asla büyük yangınların olmayacağı anlamına gelmez. Bu nedenle biz her zaman hazırlıklıyız ve gerekli önlemlerimizi alıyoruz” diye konuştu. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.