Aydın yaz yağmuruyla serinledi

Aydın yaz yağmuruyla serinledi

Aydın’da son 15 gündür etkisini sürdüren Afrika sıcaklarının ardından aniden başlayan sağanak yağış, sıcaktan bunalanları serinletti.

Güne güneşli ve sıcak bir havayla başlayan Aydın’da öğleden sonra aniden başlayan sağanak yağış, son 15 gündür Afrika sıcaklarından bunalan vatandaşların yüzünü güldürdü. Yağmura hazırlıksız yakalanıp ıslanmalarına aldırmayan Aydınlılar, uzun süredir bekledikleri serinliğin keyfini çıkardı. Zaman zaman kuvvetli rüzgarın da etkili olduğu Efeler ilçesi ve Umurlu Mahallesi’nde inşaatlardan düşen malzemeler ve devrilen ağaçlar nedeniyle bazı araçlarda maddi hasar meydana geldi. Trafikte de aksamaların yaşandığı kentte, alınan önlemler sayesinde her hangi bir olumsuzluk yaşanmadı.
YAĞIŞLAR SÜRECEK
Bugün Aydın ve İzmir’in iç kesimleriyle Manisa’nın güneyinde etkili olması beklenen yapışların, yarın ise İzmir, Manisa ve Aydın illerinin geneliyle Balıkesir’in güneydoğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Önümüzdeki hafta sonu da etkisini sürdürmesi beklenen yağışların genel olarak öğle saatlerinden sonra ve akşam saatlerinde kısa süreli gök gürültülü sağanak şeklinde ve yerel olarak kuvvetli olacağı belirtildi. Beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle oluşabilecek su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ani sel ve anlık kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.
KUZEY EGE’DE FIRTINA BEKLENİYOR
Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege’nin kuzeyinde yarın akşam saatlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde 50-75 km/s şiddetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın Marmara’da aynı gün gece saatlerinde, Kuzey Ege’de Cumartesi sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.