Aydın yeni Eğitim Öğretim yılına hazır

Aydın yeni Eğitim Öğretim yılına hazır

Aydın’da Kurban Bayramı’ndan sonra başlayacak 2015-2016 eğitim öğretim yılına sayılı günler kala Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre başkanlığında hazırlık toplantısı yapıldı.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 2015-2016 eğitim öğretim yılına hazırlık çalışmaları kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin başkanlığında Aydın Öğretmenevinde yapılan eğitim-öğretime hazırlık toplantısı yaklaşık 5 saat sürdü. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve bütün ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.
Toplantının açış konuşmasına başlamadan önce şehitlerimiz için Allah’tan rahmet, yaklaşan kurban bayramına ilişkin de dileklerini ifade eden Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, geçen yıl eğitim öğretim yılında ilimizde herhangi bir sorunun yaşanmamış olmasından dolayı ekibine teşekkür etti. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına az bir zaman kaldığını ve geceli gündüzlü çalışarak Aydın’da bütün okulların hazır hale getirilmesi talimatını vererek öncelikle okulların bayraklarla ve kırmızı beyaz balonlarla süslenmesinin altını çizdi ve bütün okulların eğitim öğretime hazır hale getirildiğine ilişkin ayrıntılı rapor talep etti. Ayrıca çok önemli gördüğüm ve önceki yıllarda bulmakta çok büyük sıkıntılar çektiğimiz okul kitaplarının da ilk derste ve ilk saate okul sıralarının üzerinde hazır bulunmasını istediğini söyledi.
Daha sonra toplantıda İlköğretim Haftası Kutlama Programı, Okulların Eğitim- Öğretim yılına hazırlanması, Okulların fiziki eksiklikleriyle ilgili yapılacak çalışmalar, Ders kitaplarının dağıtımı, Taşımalı eğitim ile ilgili hazırlıklar ve son madde olan sene başı müdürler ve öğretmenler kurulunda ele alınacak konular sırasıyla görüşüldü. Töre, görüşülen maddeler içinde yer alan ’İlköğretim Haftası Kutlamalarında’ Milli yasımız nedeniyle müzikli eğlencelerin yerine daha sade aktivitelerin yapılmasını istedi ve okul müdürlerinin ve öğretmenlerin çocukları güler yüzle karşılamaları gerektiğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.