Aydın’a gelen turist sayısında artış var

Aydın’a gelen turist sayısında artış var

AYDIN KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ AKTAKKA: -''BU YILIN İLK ÇEYREĞİNDE GELEN TURİST SAYISINDA GEÇEN YILA ORANLA YAKLAŞIK YÜZDE 22 ARTIŞ VAR''




Gerçek Gazetesi
Aydın Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Aydın'a deniz yoluyla gelen turist sayısının yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine oranla yaklaşık yüzde 22 arttığını bildirdi.
Aktakka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizm gelirlerinin ülke ekonomisindeki öneminin her geçen yıl artırdığını vurgulayarak, ülkeler için turizmin önemli döviz girdisi sağlayan sektörlerden birisi olduğunu söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanlığının son yıllarda ülkenin turizm potansiyelini artırmaya yönelik proje ve hedeşerinin başarı ile uygulandığını kaydeden Aktakka, ''Ülkemiz coğrafi konumu nedeniyle turizm faaliyetlerinin 12 ay yapılabilmesine elverişli bir özelliğe sahip. Aydın olarak biz bu özelliğin yanına tarihi eser ve jeotermal kaynaklar gibi her coğrafyaya nasip olmayan zenginlikleri de koyarak turizm faaliyetlerimizi çeşitlendirmeye yönelik çalışmaları yürütüyoruz'' dedi.
Yıl içinde olağan dışı bir durum söz konusu olmaması durumunda, her yılın ilk çeyreğindeki turizm rakamlarının, o turizm yıllının geneli hakkında bir fikir vereceğini belirten Aktakka, şu bilgileri verdi:
''İlimize deniz yolu ile gelen turist sayısı geçen yılın ilk çeyreğinde günübirlik geziler de dahil 6 bin 963 kişiyken, bu yıllın aynı döneninde bu rakam 8 bin 473 kişiye yükselerek kayıtlara geçti. Görüldüğü gibi bu yılın ilk çeyreğinde gelen turist sayısında geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 22 artış var. Bu artış da yılın geri kalan dönemi için umut verici.''
- KAZILAR DEVAM EDİYOR -
Her turizm sezonuna yeni ören yerlerini turizme kazandırarak girme çabasında olduklarını ve bu doğrultuda başlatılan kazı çalışmalarının ivedilikle devam ettirildiğini aktaran Aktakka, ''İlimizde 6'sı Türk, 4'ü de yabancı arkeologların yürüttüğü toplam 10 kazı çalışması devam ediyor. Bunlar arasında bizim için en önemlisi Prof. Dr. Abdullah Yaylalı başkanlığındaki Tralleis kazı. Bu kazıda uzunca bir mesafe katettik. Tralleis'in turizme açılması konusunda bakanlığımıza başvuruda bulunduk. Gerekli incelemenin yapılıp, ödeneğin ayrılmasının ardından Tralleis Türk turizmine kazandırılacaktır'' dedi.
- DİĞER İLLERİ GEÇECEĞİZ -
İlin turizm potansiyelinin artırılmasına yönelik çalışmaların tesisleşme alanında da sürdürüldüğünü belirten Aktakka, bu kapsamda inşaatları devam eden Didim Yat Limanı ve Kuşadası Kongre Merkezi (KOMER) projelerinin alanlarında Türkiye'nin en büyükleri olma özelliğine sahip olacağını söyledi.
Aktakka, ''Didim Yat Limanının hizmete girmesi ile Aydın'a deniz yoluyla turist girişi Kuşadası limanın ardından Didim'den de yapılabilecek. KOMER ile de gelen turist profili çeşitlenecek. Her iki proje sayesinde Aydın gerek turist sayısı, gerekse de turizm geliriyle bir çok ili geçebilecek'' diye konuştu.
Öte yandan Aktakka, bir süre önce fırtına nedeniyle Kuşadası Limanında ''Sky Wonder'' adlı Malta bayraklı yolcu gemisinin karaya oturması olayının turizmi olumsuz etkilemeyeceğini kaydederek, geminin kurtarılma çalışmaları sırasında yaşanan aksaklıkların liman yönetiminden kaynaklandığını illeri sürdü.
(A.A.)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.