Aydın'da 1 bayram 2 kutlama

Aydın'da 1 bayram 2 kutlama

Aydın’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, sendika ve sivil toplum örgütlerinin ortak program hazırlayamaması nedeniyle aynı güzergahta iki ayrı programla kutlandı.

Aydın merkez Efeler ilçesi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde iki ayrı kutlama programına sahne oldu. Ortak bir program üzerinde uzlaşamayan sendika ve sivil toplum örgütleri, 3 saat arayla aynı güzergahta iki ayrı kutlama gerçekleştirdi.
Efeler ilçesinde saat 13.30 başlayan ve KESK, DİSK, TMMOB ile Aydın Tabipler Odası öncülüğünde gerçekleştirilen ilk kutlamanın ardından; saat 16.00’da ise Belediye İş ve Eğitim-İş organizasyonunda düzenlenen ikinci kutlama gerçekleştirildi. Her iki programda da Zafer Meydanı’nda toplanan katılımcı gruplar, Doğu Gazi Bulvarı ve Hükümet Bulvarı güzergahında yürüyerek 1 Mayıs kutlamaları için tahsis edilen Atatürk Kent Meydanı’nda buluştu.
Kutlamalara konuşmaların ardından canlı müzik eşliğinde halaylar çekilmesiyle devam edildi. Aydın Emniyet Müdürlüğü, her iki yürüyüş ve kutlama esnasında geniş güvenlik önlemleri aldı. Aydın il merkezinde renkli görüntülere sahne olan 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlamaları, olaysız bir şekilde sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.