Aydın'da 13 bin 189 öğrenci TEOG sınavına hazır

Aydın'da 13 bin 189 öğrenci TEOG sınavına hazır

Aydın'da 13 bin 189 öğrenci TEOG sınavına hazır

Türkiye genelinde ortaöğretim sınıf öğrencilerin liseye girişlerine ilk adımı oluşturacak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) için Aydın’da 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde 8’inci sınıf öğrencilerinin katılacağı ortak sınavlar için bütün hazırlıklar tamamlandı.
Bu kapsamda, Aydın’da 17 sınav merkezi ve 226 okulda toplam 13189 öğrencinin gireceği sınav öncesi 25 Nisan 2016 pazartesi günü İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetlerinden sorumlu Müdür Yardımcısı Vahit ÇOPUR’ un başkanlığında yapılan toplantıda bir araya gelen İl Bina Sınav Sorumluları ve Bina Sınav Komisyonu Başkanları son hazırlıklarını bitirdi.
“27-28 NİSAN’DA TEOG”
8’inci sınıf öğrencilerinin katılacağı ortak sınavlar, yurt içi ve yurt dışındaki sınav merkezlerinde, Türkiye saati ile her iki günde bir oturumda üç ders yazılısı olmak üzere iki oturum hâlinde, her bir ders yazılısı, saat 09.00, 10.10 ve 11.20’de başlayacak ve aynı anda tamamlanacaktır. Öğrenciler, iki oturumda yapılacak hazırlık sınavının birinci oturumunda, Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sorumlu tutulurken, ikinci oturumda Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerinden sınava gireceklerdir. Ortak sınavlara mazeretleri nedeniyle katılamayan öğrenciler için, 14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde Bakanlıkça belirlenen merkezlerde mazeret sınavları yapılacaktır.
2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı ikinci dönemde yapılacak ortak sınavlara ilişkin bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre,”görevli tüm meslektaşlarıma ve öğrencilerime başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.