Aydın'da 176 bin 470 öğrenci karne heyecanı yaşadı

Aydın'da 176 bin 470 öğrenci karne heyecanı yaşadı

Aydın’da 2014-2015 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte son kez çalan ders zili ile 176 bin 470 öğrenci yaz tatiline çıktı.

Aydın’da 2014-2015 eğitim öğretim yılı son kez çalan ders ziliyle birlikte tamamlandı. Yarıyıl tatilinin ardından 9 Şubat’ta ikinci yarıyıl eğitimine başlayan öğrenciler, yorucu bir yıl ve sınav maratonun ardından eğitim öğretim yılını noktaladı. Eğitim yılının sona ermesiyle Aydın genelindeki 785 örgün eğitim kurumunda 8 bin 533 derslikte toplam 12 bin 740 öğretmen ve 176 bin 470 öğrenci 3 aylık yaz tatiline ayrıldı.
Aydın’da 2014-2015 yılının tamamlaması nedeniyle Aydın Efeler ilçesi Ekrem Çifçi İlkokulu’nda karne töreni düzenlendi. Törene, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen, Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcıları, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan karne töreninde eğitim yaşamının ilk karnesini alan Ekrem Çiftçi İlkokulu 1. sınıf öğrencilerinden Irmak Ilgar ile ilkokulu tamamlayan 4. sınıf öğrencisi Buse Turan arkadaşlarını temsilen birer konuşma yaptı.
Törende günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Ekrem Çifçi İlkokulu Müdürü Mehmet Öztürk, toplam 38 derslikte bin 562 öğrenci ive 80 öğretmen ile eğitim ve öğretimlerini sürdürdüklerini kaydetti. Velilerden çocuklarına her daim sevgilerini göstermelerini isteyen Öztürk, velilerin çocuklarına kitap okuma ve oyun oynama gibi fırsatları da sunmalarını ifade etti.
“ÖRNEK BİR NESİL YETİŞTİRMEK ÖNCELİĞİMİZDİR”
Karnesindeki dersleri zayıf olan çocukların asla üzülmemesi gerektiğini ve karnedeki notların asla öğrenciyi her yönüyle ölçmediğini dile getiren Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen, “Bizim için bütün çocuklar önemlidir. Feda edilecek hiçbir fert yoktur. Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklarımızın her alanda donanımlı ve yetişmeleri en önemli vazifemizdir. Onların ilgi ve yetenekleri yönündebir eğitime tabi tutarak başarılı bir fert olmalarını sağlamak mümkündür. Çocuklarımıza güvenmeliyiz. Onları çalışmaya, okumaya, eksiklerini gidermeye her yönden donanımlı olmaya sevk etmeliyiz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyen ceddimizin yolundan giderek tüm dünyaya örnek bir nesil yetiştirmek önceliğimizdir” dedi.
“ÖĞRENCİLER KİTAP OKUMAYA GAYRET GÖSTERMELİ”
2014-2015 eğitim öğretim yılını sorunsuz olarak tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, “Efeler ilçesi olarak eğitimde elde ettiğimiz başarılara yenilerini ekleyerek bir eğitim öğretim dönemini bitirdik. Ufak tefek aksaklıklar mutlaka olmuştur ve bu eksiklikleri önümüzdeki 2015-2016 eğitim öğretim yılında yaşamamak için şimdiden hazırlıklarımıza başladık. ‘Aydın Yazın Kitap Okuyor’ projesi kapsamında velilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından destek vermelerini istiyor ve öğrencilerimizin kitap okuma yönünden gayret göstereceklerine inanıyorum” diye konuştu.
Öğrencilerin yaz tatillerini iyi bir şekilde değerlendirmelerini ifade eden Vali Erol Ayyıldız da karne alan öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi. 2015-2016 eğitim-öğretim maratonuna daha başarılı ve daha iyi imkanlarla girmeleri için idareciler olarak çalışmalara devam ettiklerini vurgulayan Ayyıldız, öğrencilerin Aydın ve Türkiye’ye yaraşır bir evlat olmanın güzelliğini yaşamalarını istedi.
KARNELERİ PROTOKOL VERDİ
Konuşmaların ardından Ekrem Çifçi İlkokulu halk oyunları gösterisi Aydın’a ait yöresel zeybek oyunları ile katılanlara görsel bir şölen sundu. Daha sonra 4-C sınıfında eğitim gören Buse Turan adlı engelli öğrenciye Aydın Valiliği öncülüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle akülü tekerlekli sandalye hediye edildi. Ekrem Çifçi İlkokulu 3-G sınıfında öğrencilere karnelerini veren Vali Ayyıldız ve protokol üyeleri öğrencileri tek tek tebrik etti ve ‘Aydın Yazın Kitap Okuyor’ projesi kapsamında kitap hediye etti. Karne dağıtımı sonrasında öğrencilerle birlikte sıralara oturan Vali Ayyıldız ve protokol üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.