Aydın'da 176 bin 479 öğrenci yarıyıl tatiline girdi

Aydın'da 176 bin 479 öğrenci yarıyıl tatiline girdi

Aydın'da 176 bin 479 öğrenci yarıyıl tatiline girdi

üm Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da da 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının ilk dönemi bugün sona erdi. İl genelinde 760 okulda eğitim gören toplam 176 bin 479 öğrenci için yarı yıl tatili başladı.
Efeler Güzelhisar İlkokulu’nda gerçekleştirilen karne dağıtım görenine, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, Efeler Belediye Başkan Vekili Halis Günday, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Fatih Projesi ile ilgili bilgiler vererek, "Proje kapsamında FAZ-1 çalışması olarak 48 okulumuzda toplam bin 270 etkileşimli kurulumu gerçekleştirilmiş ve FAZ- 2 kapsamında bu kurulumlar devam etmektedir. Gelecekte Türkiye’yi yönetecek, bütün yönleriyle dünyaya tanıtacak ve daha da yüceltecek olan bugünün küçükleri çocuklarımızdır. Bu özgüveni çocuklarımıza okul öncesinden itibaren vermeliyiz. Onlara büyük Türkiye’yi kurma idealini aşılamalı, ayrıca çalışma, okuma eksiklerini giderme ve her yönden donanımlı bir şekilde yetişmeleri için yardımcı olmalıyız. Bu tatil döneminde Milli Eğitim camiamızın bütün fertleri olarak dinlenmelerinin yanı sıra, kitap okuyarak, eksiklerimizi gidererek, kültür, sanat ve spor faaliyetleri ile geçirip değerlendirmelerini temenni ediyorum" dedi.
Törenin konuşmasının ardından Vali Ayyıldız ve beraberindeki protokol üyeleri sınıflara girerek öğrencilere karnelerini dağıttı. Karnelerin yanında çeşitli hediyelerin de verildiği öğrenciler tatile girmenin mutluluğunu yaşadı.
İŞİTME ENGELLİLER SINIFI DA KARNELERİNİ ALDI
Okul bünyesinde geçtiğimiz yıl açılan ve Aydın’da ilk olarak işitme engelli öğrencilerin eğitim gördüğü sınıfın da karnelerini dağıtan Aydın protokolü, karne töreni sonrasında sıralara oturarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.