Aydın’da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri

Aydın’da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri

Aydın’da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü, ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da etkinliklerle anıldı.
Aydın’daki anma programı sabah saatlerinde Tellidede Şehitliği’nin ziyaret edilmesiyle başladı. Törenlere Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın Garnizon Komutanı Personel Albay Mehmet Parım, Aydın İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, askeri erkan, şehit aileleri ve yakınları katıldı. Şehitliğe çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenlerde saygı atışının yapılmasından sonra İl Müftüsü Ömer Kocaoğul tarafından tüm şehitler için dua edildi.
Program sonrasında Vali Koçak ve protokol üyeleri, Tellidede Mezarlığı’ndaki şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı ve devamında da Şehitler Abidesi, Atatürk Kent Meydanı’ndaki Çanakkale Şehitleri Anıtı, Kemer Mezarlığı Şehitliği’ne de uğrayarak şehit mezarlarına karanfil bıraktı. 18 Mart Çanakkale programı Aydın Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma etkinliği ile devam etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.