Aydın'da 192 bin 656 kişi Hayat Boyu Öğrenme Kurslarına katıldı

Aydın'da 192 bin 656 kişi Hayat Boyu Öğrenme Kurslarına katıldı

Aydın'da 192 bin 656 kişi Hayat Boyu Öğrenme Kurslarına katıldı

Aydın’da Hayat Boyu Öğrenme programına 2014-2015 yılında rekor bir katılım gerçekleşerek yapılan bir dizi çalışma sonucunda 2010 yılına göre yüzde 300’lük artış kaydedildi.
Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren 17 İlçe Halk Eğitimi Merkezi ve 10 İlçe Mesleki Eğitim Merkezi bünyesinde 2014-2015 eğitim öğretim yılı içinde Hayat Boyu Öğrenme programı kapsamında açılan kurslarda toplam 192 bin 656 vatandaş yaygın eğitimden faydalandı. Toplam 5 bin 703 kurs ve 192 bin 656 kursiyer sayısı ile tüm zamanların en yüksek katılımı sağlandı ve kursiyer sayısında 2010 yılına göre yüzde 300’lük artış kaydedildi.
“BÜTÜN İLÇELERDE GELİŞTİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Hayat Boyu Öğrenme programının Aydın’da başarıyla uygulandığını ifade eden Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “Amacımız Aydın’da yaygın eğitimi geliştirerek vatandaşlara temel bilgi ve becerileri kazandırmak, en son devam ettikleri öğrenim kademesinde edindikleri bilgi ve becerilerini geliştirmek, onlara hayatını kazanmasını sağlayacak yeni imkânlar hazırlayabilmektir. Kitle eğitimi, yetişkin eğitimi, toplum eğitimi, hayat boyu eğitim şeklinde adlandırabileceğimiz yaygın eğitim faaliyetleri yetişkinler ve okul dışındakileri hedeflemekle birlikte ilimizde toplumun her kademesi ile ilişkilendirilerek başarıyla devam ettirilmektedir. Önümüzdeki Eğitim öğretim yılında da hayat boyu öğrenmenin ilimizin bütün ilçelerinde geliştirilerek devam etmesi için yoğun faaliyetlerimiz devam edecektir “dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.