Aydın’da 2007 yılının en başarılı sporcuları ödüllendirildi

Aydın’da 2007 yılının en başarılı sporcuları ödüllendirildi

40 BRANŞTA YAPILACAĞI DUYURULAN DEĞERLEDİRMELERE İLGİ OLMAYINCA, SADECE 15 BRANŞTA YILIN EN BAŞARILI SPORCULARI BELİRLENEBİLDİ

Gerçek Gazetesi
Amatör Spor Klüpleri Federasyonu (ASKF) Aydın İl Temsilciliği ile Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından amatör spor klüpleri ve sporcular arasında yapılan değerlendirmeler sonucunda Aydın'da 2007 yılının başarılı sporcuları ödüllendirildi. Yaklaşık 40 ayrı branşta değerlendirmeler yapılacağının duyurulmasına rağmen bazı branş temsilcilerinin ilgi göstermemesi nedeniyle sadece 15 branşta yılın en başarılı sporcuları seçilebildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tesisleri'nde düzenlenen ödül törenine Aydın İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cevat Ercan, ASKF Aydın İl Temsilcisi Baki Aslantaş, amatör spor dalları ve kulüp temsilcileriyle sporcular katıldı.
Açılışta konuşan ASKF İl Temsilcisi Baki Aslantaş, geçtiğimiz yıl yapılan toplantılarda il genelinde futbol dışındaki spor dallarına da önem verilmesinin kararlaştırıldığını söyledi. Bu kapsamda çeşitli dallardaki amatör spor klüplerinin gelişmesi için önemli çalışmalar yapıldığını hatırlatan Aslantaş, bu çalışmaların sonucu olarak 2007 yılının başarılı sporcularının belirlenmesi ve ödüllendirilmesi için bir proje hazırladıklarını ifade etti. Bu kapsamda 40'a yakın ayrı branşın il temsilcisine yazı gönderdiklerini açıklayan Aslantaş, sadece 15 branş temsilcisinin yazıya cevap verdiğini ve belirledikleri en başarılı sporcu ismini kendilerine bildirdiğini kaydetti. Önümüzdeki yıllarda bu ödül törenini daha geniş katılımlı olarak gerçekleştirmek istediklerini belirten Aslantaş, Değişik kategorilerde ilin en başarılı sporcuları seçilen 15 kişi arasında yapılacak değerlendirmede belirlenecek bir isim, ASKF'ya ilin en başarılı sporcusu olarak teklif edilecek ve arşivlere 2007 yılının Aydın'daki en başarılı sporcusu olarak kayıt edilecek. İlimizde amatör spor faaliyetlerinin gelişmesi için her türlü çabayı gösteriyoruz. Geçen yıl İl Özel İdaresi kaynaklarından klüplerimize 140 bin YTL kaynak aktardık. Bu yıl da İl Genel Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda bir sahamızın bakımı İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanacak ve klüplerimize 125 bin YTL maddi yardım yapılacak. İl genelindeki amatör spor faaliyetlerinin gelişmesi adına alt yapı ve tesis eksiklerini tamamlamaya devam ediyoruz. 2008 yılında da hep birlikte fikir alışverişinde bulunarak amatör klüplerimizi güçlendirmek için yeni projeler üreteceğiz dedi.
İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser de konuşmasında, sağlıklı nesillerin yetişmesinin ancak spor faaliyetlerinin artmasıyla sağlanabileceğine değindi. Genç nesillerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulabilmesi için amatör spor kulüplerinin güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Eser, İlimizde amatör spor kulüplerinin elde ettiği başarılar bizleri çok mutlu ediyor. Bu nedenle İl Genel Meclisi olarak ilimizdeki amatör spor klüplerine yaptığımız yardımları, her yıl artırarak sürdürüyoruz. Geçmiş yıllarda bu konunun Aydın'da ihmal edildiğini düşünüyorum. Toplumun her kesiminin yapacağı katkılarla amatör spor faaliyetlerindeki alt yapı ve tesis sorunların çözüleceğini ve bu branşlarda elde edilen başarıların artacağına inanıyorum diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından İl Genel Meclisi Başkanı Eser, ASKF İl Temsilcisi Aslantaş ve Gençlik Spor İl Müdürü Ercan tarafından Aydın'da atletizm, atıcılık, badminton, boks, bilardo, cimnastik, dağcılık, halk oyunları, hentbol, güreş, vücut geliştirme, futbol, masa tenisi, yelken ve sualtı sporları branşlarında 2007 yılının en başarılı sporcuları seçilen sporculara ödülleri verildi. Kupa, madalya, başarı belgesi ve çeyrek altınla ödüllendirilen sporcular, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.