Aydın’da 2008 yılı ağaç dikme yılı ilan edildi

Aydın’da 2008 yılı ağaç dikme yılı ilan edildi

AYDIN'DA AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ DEVAM EDİYORKARPUZLU'DA 500 DÖNÜM ALANDA 20 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTUAYDIN VALiSİ MUSTAFA MALAY: - BAŞBAKANIMIZIN GENELGESİ BiZiM iÇiN REHBER OLDU

Gerçek Gazetesi
Güz döneminde başlayan ve tüm hızıyla devam eden kampanya kapsamında şu ana kadar Aydın'da yaklaşık 150 bin fidan toprakla buluştu. Ağaç dikim etkinliklerinin tamamına katılarak destek veren Aydın Valisi Mustafa Malay, Ağaç dikim kampanyalarımız devam ediyordu. Ancak Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın genelgesi bizim için rehber oldu. Aydın'da ağaçsız toprak kalmayacak dedi.
Bugün sabah saatlerinde Aydın'ın Karpuzlu İlçesi'ne bağlı Abak Köyü yakınlarında bulunan Hazineye ait 500 dönüm alanda gerçekleştirilen fidan dikim törenine Aydın Valisi Mustafa Malay, Karpuzlu Kaymakamı Bilal Özkan, Karpuzlu Belediye Başkanı Hayrettin Anmak, Aydın İl Çevre ve Orman Müdürü Veli Yorgalı, Aydın Orman İşletme Müdürü Hüseyin Yalçın, TEMA Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, öğrenciler, gönüllüler ve orman işçileri katıldı.
Töreninin açılışında konuşan Abak Köyü Muhtarı İsmet Yiğit, proje ile daha yeşil bir köye kavuşacaklarını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti. Başbakanlığın genelgesi ile birlikte 'Yeşil bir Türkiye için Aydın Cephesinde ağaçlandırma seferberliğinin başladığını belirten TEMA İl Temsilcisi Mehmet Özdemir Doğal dengeyi koruyarak gelecek nesillere yeşil ve yaşanabilir bir ülke bırakmak ancak ağaç dikmekle olur. TEMA Vakfı olarak 70 ağaçlandırma projesi ile 4,7 milyon fidanı toprakla buluşturduk ve fidanları topraklarımızla buluşturmaya devam ediyoruz. Vakfımız, 330 bini aşan gönüllüsü ile ağaç dikmeye devam edecek dedi.
Çevre ve Orman İl Müdürü Veli Yorgalı ise Aydın'da ağaçlandırma projelerinin tüm hızıyla devam ettiğini belirterek 750 bin YTL'lik proje bedelli Abak Projesi kapsamında 13 bini fıstık çamı olmak üzere toplam 20 bin fidanın toprakla buluştuğunu söyledi.
Bir ülkenin mutlu geleceği için eğitim kadar çevrenin korunmasının önemli olduğunu kaydeden Aydın Valisi Mustafa Malay ise Son günlerde herkesin ağzından düşürmediği küresel ısınma, kuraklık, erozyonu önlemenin tek yolu ağaç dikmekten geçiyor. Eğer dikersek bol yağış olur, kuraklık sorunu çözülür. Küresel ısınma kendiliğinden yok olur. Tabii topraklarımız da verimli olacağı için fakirlik ve sefalet de ortadan kalkar. Bu nedenle ülkesini seven, yarınları düşünerek çocuklarının daha güzel bir vatanda yaşamasını isteyen herkes ağaç diksin. Biz Aydın Valiliği olarak bu tür kampanyaları yıllardır devam ediyoruz. Sayın Başbakanımızın genelgesi ile daha da güç bulduk ve bu genelge bizim için rehber oldu. Bu proje ile Abak Köyü'nde bacasız bir sanayi oluşturmuş olduk. Bu fıstık çamları büyüyünce bölgedeki ekonomiyi canlandıracaktır dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Mustafa Malay öğrencilerle birlikte fidan dikti.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.