Aydın'da 2015 yılı iyi tarım uygulamaları proje çalışmaları düzenlendi

Aydın'da 2015 yılı iyi tarım uygulamaları proje çalışmaları düzenlendi

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 2015 yılı İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Proje çalışmalarını gözden geçirildi.

Çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen tarımsal üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ve gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ‘2015 yılı İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi” düzenlendi.
Proje kapsamına alınacak üreticilerin belirlenmesi için ilçelerde çalışmaların yapıldığını belirten Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan, “Üreticiler ile görüşülerek İyi Tarım Uygulamalarının amaç ve uygulama esasları hakkında bilgiler verildi. 2007 yılından beri uygulanmakta olan İyi Tarım Uygulamalarında Aydın Türkiye genelinde 1. sırada yer almaktadır. Bu yıl da yaklaşık 200 üreticinin proje kapsamına dahil edilmesi hedeflenmektedir. Projeye dahil olan üreticilerin, Tarımsal Danışmanlık ile Kontrol ve Sertifikasyon Kuruluşuna ödemeleri gereken tutarlar projeden karşılanacaktır. Projenin uygulamaya geçirilmesi ile Aydın’da daha çok alanda İyi Tarım Uygulamasının yapılması, üretimin kayıt altına alınması, doğru ve zamanında gübreleme ve ilaçlama yapılarak hasat sonrası ürünlerde kalıntı riskinin asgari düzeye düşürülmesi amaçlanmıştır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.