Aydın'da 2015'te 4408 bebek hayata merhaba dedi

Aydın'da 2015'te 4408 bebek hayata merhaba dedi

Aydın'da 2015'te 4408 bebek hayata merhaba dedi

Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Feyza Türkmen İlkkahraman 2015 yılında 4 bin 408 bebeğin dünyaya geldiğini belirtti.
İnsana saygı, hızlı ve kaliteli hizmet, güvenilirlik, hakkaniyet, adalet ve kolay erişilebilirlik prensipleriyle hizmet vermekte olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin 2011 yılından bu yana yeni binasında Aydınlılara hizmet verdiğini belirten, hastane Başhekimi Op. Dr. Feyza Türkmen İlkkahraman; hastanemizin toplam 256 yatak kapasitesi bulunmaktadır. 2015 yılında 2969’u normal, 1439’u sezeryan, 31 çoğul doğum olmak üzere toplam 4 bin 408 doğum gerçekleşmiştir” dedi.
Anne adaylarının son yıllarda tercih ettiği yöntemlerin başında gelen Ağrısız Doğum uygulamasının başarılı bir şeklide devam ettiğini belirten Op. Dr. Feyza Türkmen İlkkahraman, “Çocuk Kliniklerinde yer alan hastane okulumuzla çocuk hastalarımıza eğitim imkanı sunulmaktadır. Doğum Salonunda bulunan tek kişilik odalarımızda merkezi sistem NST izlemi yapılarak hastalarımız doğumlarını yataklarında gerçekleştirebilmektedirler. Ayrıca Doğum Öncesi Hazırlık Sınıfında ve Egzersiz Salonunda anne ve baba adaylarına gebelik, bebek bakımı, bebek beslenmesi, emzirme, doğum sonrası loğusa bakımı ile ilgili eğitimler verilmektedir. Fizyoterapist eşliğinde doğum egzersizleri ve plates çalışmaları yaptırılmaktadır” şeklinde konuştu.
2015 yılının oldukça verimli bir yıl olduğunu belirten Op. Dr. Feyza Türkmen İlkkahraman, “Aydın için bir ihtiyaç olan 2. Basamak Çocuk Yoğun Bakımı hizmet vermeye başlarken, yine bu yıl hem erişkin hem de çocuk hastalara yönelik Kulak Burun Boğaz (KBB) ve Göz poliklinikleri hasta kabulüne başlamışlardır. Hizmete açtığımız Ürodinami laboratuarı ile hem kadın hem de çocuklarda olan alt ıslatma sorunlarına çözüm üretmeye çalışmaktayız. Çocuk ve kadınlarda hastanede kalış sürecini kısaltan laparoskopik ameliyatları önceliğe aldık ve bu yönde artan sayıda ameliyatlarımız gerçekleşmektedir. 2015 yılında çalışmalarına başladığımız ancak henüz tamamlanamamış Prematüre bebekler için Retinopati merkezi, Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi ve Tüp Bebek Merkezi projelerimizi 2016’da sonuçlandırıp bu alanlarda da hizmet vereceğimizin umut ve heyecanını taşımaktayız” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.