Aydın'da 3 kişi domuz gribi şüphesiyle gözetim altına alındı

Aydın'da 3 kişi domuz gribi şüphesiyle gözetim altına alındı

Aydın'da 3 kişi domuz gribi şüphesiyle gözetim altına alındı

Türkiye genelinde son günlerde artan domuz gribi hastalığı nedeniyle vatandaşlar tedirgin olurken Aydın’da da domuz gribi şüphesiyle 3 kişinin gözetim altında tutulduğu ortaya çıktı.
Osmaniye, Şanlıurfa, İstanbul, İzmir, Nevşehir, Aksaray, Adana gibi Türkiye’nin bir çok ilinde görülen ve H1N1 virüsünün neden olduğu domuz gribi vakasının Aydın’da da görüldüğü iddia edildi. Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’nde 2, Devlet Hastanesi’nde de 1 kişi domuz gribi şüphesiyle gözetim altına alındı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun son yaptığı açıklamaya göre Türkiye’de domuz gribinden ölen insan sayısının 3 olduğu domuz gribi ‘H1N1’ virüsünün etken olduğu ilave hastalıklardan dolayı vefat edenlerin içinde de ‘H1N1’ virüsü teşhisi konulan 12 vaka daha olduğunu belirtmişti.
3 KİŞİ GÖZETİM ALTINDA
Aydın’da hafta sonu hastanelere gribal enfeksiyon belirtileriyle yüzlerce kişinin başvurduğu öğrenildi. Aydın Tabip Odası Başkanı Metin Aydın, son günlerde her gün yüzlerce kişinin benzer gribal şikayetleri ile hastanelere başvurduğunu belirterek, Aydın’da şu ana kadar teşhis konulabilen domuz gribi hastasının bulunmadığını açıkladı. Atatürk Devlet Hastanesi’nde iki hastanın domuz gribi şüphesi ile gözetim altında tutulduğunu ifade eden Metin Aydın, “Bu hastalardan gerekli kan örnekleri alınmış ve sonuçları bekleniyor. Domuz gribi kesin teşhisi konmuş değil. Fakat son günlerde çok sayıda gribal şikayetlerle hastanelerimize başvuran var” dedi.
Diğer yandan Aydın Devlet Hastanesi’nde de bir kişinin domuz gribi şüphesiyle gözetim altında bir hastanın bulunduğu ileri sürüldü. Aydın Sağlık Müdürü Kasım Çetin, konuyla ilgili açıklamaların Bakanlıktan yapıldığını dile getirerek, açıklama yapmaktan kaçındı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.