Aydın’da 38. Turizm Haftası etkinlikleri başladı

Aydın’da 38. Turizm Haftası etkinlikleri başladı

Aydın’da 38. Turizm Haftası etkinlikleri başladı

Gerçek Gazetesi
Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka ve beraberinde heyet, 38. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Vali Erol Ayyıldız"ı ziyaret etti.
Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arası düzenlenen Turizm Haftası, Aydın"da bu yılda değişik etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Aydın Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına Çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan Turizm Haftası etkinliği, Valilik Makamı ziyareti ile devam etti.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka ve beraberindeki heyetten oluşan ekip Vali Erol Ayyıldızl"ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Turizm Haftası dolayısıyla yapılacak etkinliklerinden bahseden İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Aydın'ın turizm potansiyelinin gün geçtikçe artarak devam ettiğini belirterek, "Aydın"da tarihi alanlar, müzeler, ören yerlerinin her türlü bakımını yapıp sezona açmış bulunmaktayız. Sezonun bütün turizm sektörüne ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Aydın turizm bakımından Türkiye"de iller bazında ilk 5"ler arasında yer alıyor. Deniz, yayla, tarih ve diğer turizm çeşitleriyle Aydın"da turizmin her yıl olduğu gibi artarak devam edeceğini umut ediyoruz. Ziyaretçi sayımızda her yıl yüzde 7 ila 10 arasında bir artış söz konusudur. Ayrıca Efes Kongre Merkezi"nin açılmasıyla birlikte Aydın"da kongre turizminin önemli bir noktaya geleceğini düşünüyoruz” dedi.
Öte yandan Aktakka, Aydın Müzesi"nin eski binasını Rölöve Müdürlüğü düşündüklerini fakat bina ile ilgili olarak son kararı Kültür ve Turizm Bakanlığı"nın karar vereceğini dikkat çekti. Ayrıca arkeoloji müzesine yılda yaklaşık 3 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Aktakka, seyahat acenteleri ile anlaşmalar yaptıkları ve bundan sonra daha sık ziyaretlerin olacağının altını çizdi.
“AYDIN"IN TURİZMDEN
ALACAĞI HİSSEYİ EN ÜST
NOKTAYA ÇIKARMALIYIZ”
Konuşmasına ziyarette bulunan heyete Turizm Haftalarını kutlayarak başlayan Vali Erol Ayyıldız da, Aydın"ın diğer alanlarda bereketli olduğu gibi turizm açısından da Türkiye"de bereketli iller arasında yer aldığını kaydetti. Vali Ayyıldız, “Aydın coğrafi konum bakımdan ilk çağlardan beri bütün medeniyetlere beşiklik etmiş ve izleri taşıyan önemli bir toprak parçası konumunda yer alıyor. Bu anlamda bize düşen görev bunu en iyi değerlendirebilmektir. Aydın"ın kültür ve turizmini en iyi şekilde değerlendirerek Türkiye ve Dünya"da Aydın"ın turizmden alacağı hisseyi en üst noktaya çıkarmalıyız. Kültür ve turizmin alt yapısını tamamlayarak kazançlı çıkan Aydın ve ülkemiz olmalıdır. Alt yapı konusunda da önemli bir adım da kongre merkezinin tamamlanmış olmasıdır ve faaliyete başlamış olmasıdır. Bu anlamda Efes Kongre Merkezi"nin yapılmasında emeği geçen herkese ve devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Biz idareciler, işletmeciler ve vatandaşlar olarak üzerimize düşeni yaparsak Aydın hak ettiği yeri alacaktır” diye konuştu.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.