Aydın'da 43 projeyle bin kişi İstihdam edilecek

Aydın'da 43 projeyle bin kişi İstihdam edilecek

KKYDP kapsamında ‘Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi’ne ait müracaat sonucunda Aydın’dan başvurulan 43 proje Bakanlık tarafından desteklenmeye uygun görülürken projeler kapsamında bin kişi de istihdam edilecek.

Kırsal Kalkınma Yatırımların Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi’ne ait müracaat sonuçları açıklandı. 9. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Tebliği Resmi Gazetede yayımlandı. 9. Etap müracaatları 12 Nisan’da sona erdi. Aydın’a 58 adet ekonomik yatırım projesi elektronik ortamda müracaat edilirken 52 adet proje sistem başvuru onayı aldı. İl Değerlendirme Komisyonunca yapılan değerlendirmeler sonucu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın onayına sunulan 43 projenin tamamı Bakanlık tarafından uygulanmak üzere uygun bulunarak onaylandı.
HİBE SÖZLEŞME TARİHİ 5 HAZİRAN SON
Projesi uygun bulunan 43 yatırımcının hazır bulunduğu Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde yapılan toplantıda, yatırımcılara toplu tebligat yapılarak uygulamalar hakkında detaylı bilgiler verildi. Yapılan bilgilendirmede ilgili yasalar gereğince alınması gerekli izin, ruhsat ve onay işlemlerini tamamlayan yatırımcıların, 5 Haziran mesai bitimine kadar Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Hibe Sözleşmesi imzalayacağı ifade edildi. Bu tarihe kadar Hibe sözleşmesi imzalamayan başvuru sahiplerinin proje başvuruları ve bunlara ilişkin değerlendirme sonuçlarının iptal edileceği belirtildi.
İNCİR İŞLEME VE PAKETLEME BAŞI ÇEKİYOR
Uygun bulunan projeler arasında 19’ u İncir İşleme ve Paketleme, 7’si Alternatif Enerji Üretim, 4’ü Zeytinyağı İşleme, 3’ ü Zeytin İşleme-Salamura, 2’si Meyve-Sebze Kurutma, 2’si Kestane İşleme, 1’i Kestane Unu, 1’i Kuruyemiş İşleme-paketleme, 1’i Meyve Suyu, 1’i Salça, 1’i Şarap Üretim, ve 1’i Tohum Temizleme-Ambalajlama tesisi yer alıyor.
BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygun bulunan 43 projenin 1 Aralık tarihine kadar tamamlanması gerekmekte olup, bu projelerin toplam yatırım tutarı 37 milyon 258 bin 515,65 TL olup Hibeye Esas Proje tutarı 37 milyon 179 bin 606,93 TL ve Ayni katkı 78 bin 908,65 TL’dir. Bu projelerin uygulanması halinde Bakanlık tarafından karşılanacak Hibe miktarı ise 18 milyon 589 bin 803,46 TL’dir. Uygulanacak bu projelerin, Aydın’da sağlayacağı istihdam miktarı yaklaşık olarak bin kişi olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.