Aydın’da 477 kamu çalışanı görevden uzaklaştırıldı

Aydın’da 477 kamu çalışanı görevden uzaklaştırıldı

Aydın’da 477 kamu çalışanı görevden uzaklaştırıldı

Aydın’da yürütülen FETÖ operasyonları kapsamında 477 kamu çalışanı görevden uzaklaştırıldı, gözaltına alınan 280 kişiden 98’i tutuklandı.
Aydın’da FETÖ/PDY terör örgütüyle mücadele kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 27 Hâkim ve 11 Cumhuriyet Savcısı olmak üzere 38 yargı mensubu hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Bunlardan 25 Hâkim ve 10 Savcı olmak üzere 35 kişi yakalanarak adli işlemleri yapılmak için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. Adliye ye sevk edilen22 Hakim ve 9 Cumhuriyet Savcısı tutuklanırken, 3 Hakim ve 1 Cumhuriyet Savcısı adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 2 Hâkim ve 1 Cumhuriyet Savcısı olmak üzere 3 kişinin aranmasına devam edildiğini bildirildi.
Adliyeye sevk edilen 18 askeri personelden 6’sı tutuklandı. 2 askeri personel adli kontrol şartı ile olmak üzere diğer 4 askeri personel ise serbest bırakıldı. 6 askeri personelin ise gözaltında sorgularının devam ettiği öğrenildi.
Emniyet Müdürlüğü personelinden 101 kişi görevden uzaklaştırıldı. Adliyeye sevk edilen 30 emniyet personelinden 26’sı tutuklandı. 3’ü adli kontrol ile olmak üzere 1’i serbest bırakıldı. 64 emniyet personelinin gözaltında bulunduğu soruşturma kapsamında 7 polisin aranmasına devam ediliyor.
Mülki İdare Amirlerinden 4, İl Defterdarlığından 4, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 1, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden 1, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden 1, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden 2, İl Müftülüğünden 1, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinden 2 olmak üzere 16 kamu görevlisi gözaltına alındı. Milli Eğitim Müdürlüğünden 9, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinden 3, İl Defterdarlığından 1, Aydın Vergi Dairesi Başkanlığından 1, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden 1, ADÜ Rektörlüğünden 1 kişi olmak üzere 16 kamu görevlisi de tutuklandı.
Bunların dışında örgütün finansal kaynaklarına yönelik yapılan operasyonlarda yakalama kararı çıkartılan 190 kişiden 111’i gözaltına alınarak adli makamlara sevk edildi. Bunlardan 19’u tutuklandı, 13’ü adli kontrol şartı ile olmak üzere 10’u serbest kaldı. 37 kişide halen aranıyor.
477 personel görevden uzaklaştırıldı
Aydın’da 3 Vali Yardımcısı, 1 Kaymakam ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çeşitli ünvanlarda İl Müftülüğünden 20, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden 4, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 363, İl Kültür Müdürlüğünden 2, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğünden 1, DSİ 21. Bölge Müdürlüğünden 4, Orman İşletme Müdürlüğünden 1, DDY Gar Müdürlüğünden 3, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünden 10, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden 1, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden 4, Vergi Dairesi Başkanlığından 13, İl Defterdarlığından 5, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinden 6, ADÜ Rektörlüğünden 30,Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan 6 kişi olmak üzere 477 personel görevden uzaklaştırıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.