Aydın’da antibiyotik kullanıma karşı vatandaşlar bilgilendiriliyor

Aydın’da antibiyotik kullanıma karşı vatandaşlar bilgilendiriliyor

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından şehir merkezinde yer alan billboardlara antibiyotik kullanımı ile ilgili afişler asılarak vatandaşlar bu konuda bilgilendirildi.

Akılcı ilaç ve antibiyotik kullanımı hakkında farkındalık yaratmak amacı ile eğitimler ve bilgilendirmeler gerçekleştiren Aydın İl Sağlık Müdürlüğü şehir merkezinde ve ilçelerde antibiyotik kullanımı ile ilgili afişleri bilboardlara asarak bilgilendirmede bulunuyor. Aydın merkezde farklı bölgelerde beş adet afişi bilboardlara asan Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Nazilli, Söke, Kuşadası ve Didim ilçelerinde de billboardlara akılcı ilaç kullanımını ve antibiyotik kullanımı konusunda afişler asacak. Ayrıca diğer ilçelerde de hazırlanan afişler eczanelerde, köy kahvehanelerinde ve hastane bekleme salonlarında da yer alıyor..

 

‘Antibiyotik’te değil, sağlığınızda ısrarcı olun’ afişleri ile farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. Yapılan bu çalışma ile doğru kişi, doğru zamanda, doğru miktarda ve doğru şekilde ilaç alımının önemli olduğu, kendiliğinden ya da başkalarına danışarak ilaç alınmaması ve başkalarına ilaç tavsiyesinde bulunulmaması konuları vurgulanırken, antibiyotik kullanımının doktor kontrolünde olması gerektiğinin altı çiziliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.