Aydın’da bandolu halk oylaması

Aydın’da bandolu halk oylaması

Aydın Büyükşehir Belediyesi, üçüncü kez bir arazinin geleceği için halkın önüne sandık koydu.

Atatürk Kent Meydanı’nda kurulan çadırda büyük yoğunluğun yaşandığı halkoylaması sırası bando ekibinin verdiği mini konser beğeni topladı.


 

Efeler ilçesinin Mimar Sinan Mahallesi’ndeki Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait 31 bin metrekare arazinin geleceğine Aydın halkı karar verecek. Efeler’deki 177 dönümlük Aydın Tekstil ve Kuşadası’ndaki arazinin ardından 3. kez bir arazi için Atatürk Kent Meydanı’na kurulan çadırdaki halkoylamasında oyunu kullanan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Aydın’da doğrudan demokrasi geleneğini devam ettirdiklerini söyledi.


 

"3. demokrasi şenliğimizi yapıyoruz"

 

16 Ocak’a kadar Atatürk Kent Meydanı’ndaki çadırda devam edecek halkoylamasıyla arazinin geleceğine Aydın halkının karar vereceğini söyleyen başkan Çerçioğlu daha önce 100 milyon liraya kamulaştırılan Aydın Tekstil arazisinin projesinin hazırlandığını ve yakın zamanda ihaleye çıkılacağını belirtti. "Bu 177 dönümlük arazi Aydın’ın en değerli arazisi. Bu araziye AVM mi rezidans mı yapacaksınız, diye sordular. Vatandaşımız ne isterse onu yapacağız dedik ve Aydın halkı yeşil alan olmasını istedi. Şimdi burayı yeşil alan olarak Aydın’ın hizmetine sunacağız. Aynı süreç Kuşadası’nda 25 milyon liraya kamulaştırdığımız arazi için de geçerli. Orayı da yeşil alan yapacağız. Bu kentte hep beraber yaşıyoruz. Bizler demokrasiyi sindirmiş insanlarız. Ben de vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda Aydın’ı yönetiyorum. Vatandaş ne isterse ben onu yaparım, onun dışında hiçbir şey yapmam. Bugün 3. demokrasi şenliğimizi yapacağız. Aydın’ın en değerli arazilerinden birisi olan Mimar Sinan Mahallesi’ndeki 31 bin metrekarelik alanda ne yapacağımızı sizlerle birlikte belirleyeceğiz" dedi.

 

Tüm Aydın halkını halkoylamasına beklediklerini söyleyen Çerçioğlu oy kullanmak için yaş sınırının olmadığının altını çizdi. “Kaç yaşında olursa olsun, 5 veya 80 yaşında da olssanı zgelin fikir ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın” diyen Çerçioğlu, sandıktan çıkan karara göre plan yapacaklarının sözünü verdi.


 

“Aydın Büyükşehir Belediyesi doğrudan demokrasinin öncüsü”

 

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin önemli bir demokrasi örneği sergilediğini kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise "Aydın Büyükşehir Belediyesi, halkçı belediyeciliğin nasıl yapılacağını bütün Türkiye’ye gösteriyor. Doğrudan demokrasinin yolu, halka doğrudan doğruya karar verme imkânlarını vermekten geçer. Yerel yönetimlerimizde bunu yerleştirmek konusunda kararlıyız. Bu konuda öncü olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ediyoruz" diye konuştu.


 

Daha sonra arazinin geleceğiyle ilgili fikirlerini yazarak oy kullanan Tezcan, Yıldız ve Çerçioğlu oylamanın Aydın’a hayırlı olmasını diledi. Halk oylaması öncesi ve oy kullanma işlemlerinin devam ettiği sırada, Aydın Büyükşehir Bando Takımı’nın verdiği mini konser büyük beğeni topladı. 16 Ocak tarihine kadar devam edecek olan halkoylamasından çıkacak sonucun kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi. Daha önceki iki halkoylamasında vatandaşlar arazilerin yeşil alan olarak değerlendirilmesi yönünde görüş belirtmişti.


 

Demokrasi şenliği şeklinde başlayan halkoylamasına başkan Çerçioğlu’nun yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çakır, CHP Efeler İlçe Başkanı Barış Altıntaş, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.