AYDIN’DA “BATI AYDIN, MAVİ DENİZ” PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

AYDIN’DA “BATI AYDIN, MAVİ DENİZ” PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

AYDIN’DA “BATI AYDIN, MAVİ DENİZ” PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin hazırladığı “Batı Aydın Mavi Deniz/Sağlıklı Gülüşler Sağlık Turizmi Altyapı” Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarfından destek almaya hak kazandı. 
Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2015 Yılı Alternatif Turizm Altyapısı Mali Destek Programı’na sunduğu “Batı Aydın Mavi Deniz - Sağlıklı Gülüşler Sağlık Turizmi Altyapı” projesi mali destek almaya hak kazandı. Projenin sözleşmesi Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Selma Özcan ve proje ortağı Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka ile GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata arasında 15.Eylül.2015 tarihinde GEKA Denizli Merkez binasında imzalandı.
24 ay süreyle uygulanacak projenin Aydın Kamu Hastaneleri Birliği ile Aydınlılara hayırlı olmasını dileyen Genel Sekreter Selma Özcan, “Bu projede genel amacımız; Güney Ege bölgesinin toplam turist dağılımdaki payını arttırmak, turizmin alternatif kolu olan sağlık turizmi kapsamında ağız ve diş sağlığı tedavisine ihtiyaç duyan yerli ve yabancı misafirlerin Batı Aydın'da yer alan Didim, Kuşadası ve Söke ilçelerinde konaklamalarını sağlayarak turizm gelirlerini artırmak, Batı Aydın bölgesini genellikle yaz mevsiminde ziyaret eden turistlerin tercihlerini diğer mevsimlere de kaydırarak, turizmi dört mevsime yaymaktır. Bu güne kadar çoğunlukla yöre halkına verilen protez ve diş tedavi hizmetlerinin süresini kısaltacak teknolojik alt yapıyı kurmak ve bu teknolojiyi kullanacak uzman personel eğitimini sağlamak, kamuda sağlık turizmi kapsamında ağız ve diş sağlığı hizmeti alan hasta sayısını artırarak bölgedeki alternatif turizmine katkıda bulunmak da öncelikli hedeflerimizdendir. Proje ortağımız Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün de katkılarıyla yurt içi ve yurt dışı tanıtımlar yapılarak, bölgenin ve verilen sağlık hizmetlerinin tanıtılması, aynı zamanda önümüzdeki yıllarda geliştireceğimiz diğer sağlık turizmi alanlarına ışık tutması amaçlanmıştır” diye konuştu.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.