Aydın’da besiciliğin geliştirilmesi için sözleşme imzalandı

Aydın’da besiciliğin geliştirilmesi için sözleşme imzalandı

Aydın’da besiciliğin geliştirilmesi için sözleşme imzalandı

Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) öncülüğünde hazırlanan ‘Besiciliğin Geliştirilmesi’ projesinin sözleşmesi imzalandı. Protokol çerçevesinde Aydın’daki Damızlık Sığır Yetiştiricileri’nin süt sektöründeki deneyimleri öncülüğünde, Aydın’ın besi materyalleri üretimi için uygun iklim yapısı ile kaliteli damızlık materyalleri hususlarındaki önemli potansiyeli ortaya çıkarılarak, ildeki besicilik faaliyetlerinin canlandırılması hedefleniyor.
Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından 2016 Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında desteklenen “Aydın Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Öncülüğünde Besiciliğin Geliştirilmesi“ isimli projenin sözleşmesi imzalanmıştır.
GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan ile Aydın DSYB Başkanı Mehmet Sedat Güngör ve Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Elmacı’nın katıldığı imza töreninde uygulanacak projenin Aydın’daki besiciliğe önemli katkılar sağlayacağı belirtildi.
Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin başvuru sahibi olduğu projede, ortak olarak Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve iştirakçı olarak da Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği’nin yer aldığı belirtildi. Aydın ili hayvancılık sektörünün gelişimine katkı sağlamak ve ilin besicilik potansiyelinin ortaya çıkarılması ve besi faaliyetlerinin artırılması hususunda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirten Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Sedat Güngör, “Bu proje ile büyükbaş hayvan yetiştiricilerinin sığır bakım besleme konusunda bilinçlendirilmesi ile besiciliğin geliştirilmesi projenin ana amacıdır” dedi.
Projeli çalışma kapsamında; Aydın’daki Damızlık Sığır Yetiştiricileri’nin süt sektöründeki deneyimleri öncülüğünde, Aydın’ın besi materyalleri üretimi için uygun iklim yapısı ile kaliteli damızlık materyalleri hususlarındaki önemli potansiyelinin ortaya çıkarılarak, Aydın ilindeki besicilik faaliyetlerinin canlandırılması hedefleniyor.
Projenin 3 ay süreceğini belirten Başkan Mehmet Sedat Güngör, “Projemiz 3 ay sürecek olup, besiciliğin geliştirilmesi ve besicilik sektörünün öneminin farkına varılması için bir dizi faaliyet gerçekleştirilecek. Besi sığırı bakım beslemesi konusunda damızlık sığır yetiştiricileri ve besicilerin bilinçlendirilmesi ile bilgi ve becerilerinin artırılması için Aydın ili işletme sayıları ve hayvan varlığının en fazla olduğu 6 ilçe olan Bozdoğan, Çine, Efeler, Nazilli, Kuyucak, Yenipazar’da Yetiştirici Bilgilendirme Seminerleri düzenleyeceğiz. Aydın ili besicilik faaliyetlerinin mevcut durumu incelenerek, ayrıca besiciliğin canlandırılması için çözüm önerileri ile stratejilerin geliştirileceği bir çalıştay düzenlenecek. Proje sonucunda da, Aydın’ın besicilik mevcut durumu, yatırım potansiyeli ve tüm bu faaliyetlerin sonuçlarını içeren bir Aydın ili besicilik raporu hazırlanacak” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.