Aydın’da beyaz altın hasadı başladı

Aydın’da beyaz altın hasadı başladı

Aydın’da beyaz altın hasadı başladı

Aydın’ın en önemli tarım ürünleri arasında yer alan ve son yıllarda üreticisinin yüzünü güldüren pamuğun hasadına başlandı. Germencik’te Ziraat Odası öncülüğünde başlayan pamuk hasadına katılan Germencik Ziraat Odası ve Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, ilk hasadı yaparak bölge çiftçisine hayırlı ve bereketli bir sezon diledi.
Germencik’te pamuk tarlasına düzenlenen ilk hasat etkinliğinde üreticiler sezondan umutlu olduklarını, hava şartlarının uygun gitmesi halinde iyi bir hasat sezonu yaşamayı umut ettiklerini söylediler. Çiftçinin her zaman ümitlerle yaşadığını ancak pamukta yılar sonra ürünün yeniden beyaz altın namına kavuştuğunu belirten Germencik Ziraat Odası Başkanı Ümmet Akın, aynı zamanda stratejik bir ürün olan pamuk ve pamuk üreticisinin daha çok desteklenmesi gerektiğini belirtti.
Büyük Menderes Ovası’nın Aydın ayağında yer alan Germencik’in incir, pamuk zeytin ve diğer tarım ürünlerinin yanı sıra hayvancılık bakımından da ciddi bir ivme kazandığını ve önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Başkan Ümmet Akın, “Bir ülkenin bağımsızlık şartlarından biri de tarım da bağımsız olmasıdır. Bu hedefe de milli tarım politikası ile ulaşabiliriz. Bunun yanında üretim olmazsa olmazımız olmalıdır. Bugün hava ve sudan sonra insan yaşamının devamı için gereken ne varsa çiftçiler sayesinde ulaşıyoruz. Bu nedenle üreten herkese müteşekkiriz. Ancak Çiftçi bir ilçenin Belediye Başkanı ve Ziraat Odası Başkanı olarak tarımın daha çok desteklenmesi gerektiğini haykırıyoruz” dedi.
Başkan Akın, tarlada hasat makinesinin direksiyonuna geçip ilk hasadı yaparak tüm çiftçilere bereketli bir sezon diledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.