Aydın’da Boğa güreşi sezonu başladı

Aydın’da Boğa güreşi sezonu başladı

SULTANHİSAR ARENASINDA DÜZENLENEN GÜREfiLERDE BO⁄ALAR 'SU' İÇİN GÜREfiTİ - GÜREfiLERE YAKLAfiIK 6 BİN Kİfiİ İZLEDİ

Gerçek Gazetesi
Ege Bölgesi'nin geleneksel yaz eğlenceleri arasında yer alan boğa güreşleri sezonu bugün Sultanhisar arenasında düzenlenen ilk güreşle başladı. Aydın, Muğla ve İzmir'in değişik köy beldelerinden güreşlere katılan pehlivan boğalar izleyenleri heyecanlı anlar yaşattı. Yaklaşık 6 bin kişinin izlediği güreşler zaman zaman heyacanlı anlara da sahne oldu.
Sultanhisar İlçesi'ne bağlı Malgaçmustafa Köyü içme suyu yararına düzenlenen geleneksel 3.boğa güreşi Sultanhisar fiehir Stadı yanında bulunan ve arenaya dönüştürülen alanda yapıldı. Güreşlere besicilerin ve boğa güreşi sevenlerin yanı sıra Sultanhisar Kaymakamı Orhan Mardinli, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Sultanhisar Belediye Başkanı Fazıl Törün de izledi.
Sabah saatlerinde minikler kategorisinde başlayan güreşler, deste, orta, başaltı ve baş kategorilerinde akşam saatlerine kadar devam etti.
Güreşlere olan ilgiden oldukça memnun kaldığını belirten Malgaçmustafa Köyü Muhtarı Kemal Ören, tüm misafirlere selamladı. Güreşlerden elde edilen gelirle köyün içme suyu sorununu çözeceklerini ifade eden Ören, "Aynı zamanda kültürel kaynaşmanın sağlandığı bu güreşlerle Egeli besicileri buluşturuyoruz. Bu yıl 3.'sünü gerçekleştirdiğimiz güreşlerimiz yoğun ilgi gördü. Güreşlerimize destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Aylardır istirahatta bulunan boğalar sezonun ilk güreşinde adeta kıran kırana güreştiler. Güreşlerde boğası galip gelen besiciler ise boğasının başında davul zurna çaldırıp galibiyetlerini kutladılar. (İha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.