Aydın’da çöplüğe dönen ev boşaltıldı

Aydın’da çöplüğe dönen ev boşaltıldı

Aydın’da vatandaşların kötü kokudan dolayı şikayetçi olduğu bir evden, kamyonlarca çöp çıktı.

Aydın'ın Efeler ilçesinde hasta oğluyla birlikte yaşayan kadının çöplüğe dönen evi, belediye ekiplerinin uzun ikna çabaları sonucu tahliye edildi.

Olay, bugün sabah saat 10.00 sıralarında Efeler ilçesi Orta Mahalle 209 Sokak numara 88 adresinde bulunan 4 katlı apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; apartmanın ikinci katında hasta oğlu Emrah O ile birlikte yaşayan anne Nuran O., uzun süredir sokakta bulduğu eşyaları evinde biriktirmeye başladı. Zamanla çöp eve dönen ve sokak kedilerinin mekanı haline gelen evden gelen kokudan rahatsız olan çevre sakinleri, Efeler Belediyesi'ne müracaat etti.

EKİPLERE UZUN SÜRE DİRENDİ

Sabah saatlerinde evi tahliye etmek için gelen Efeler Belediyesi zabıta ve temizlik ekipleri, yaşlı kadını ikna etmek için uzun süre çaba harcadı. Oğlunun hasta olduğunu ve dışarıdan bulduğu eşyaları eve getirdiğini ifade eden kadın, evi tahliye etmek isteyen belediye temizlik görevlilerine engel olmak istedi. Nuran O., yaklaşık 2 saat boyunca ikna edilmeye çalışıldı.

Yaşlı kadının ikna edilememesi üzerine devreye giren Orta Mahalle Muhtarı Nuri Fırtına, Efeler Belediyesi yetkilileriyle görüştü. Nuran O., belediye yetkililerinin yeni eşya sözü vermesiyle, tahliye işlemi için ikna edildi. Evden çıkarılan çöpler, kamyonlara yüklenerek bölgeden uzaklaştırıldı. Sokak kedilerinin ortalıkta dolaştığı evde, temizlik çalışması yapıldı.

Çöp evin tahliye edilmesinin ardından sağlık kontrolünden geçirilmek istenen Nuran O. ve oğlu Emrah O., zabıta ve polis ekiplerinin hastaneye götürme taleplerini ise geri çevirdi.

Aydın’da Çöplüğe Dönen Ev Boşaltıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.