Aydın’da demokrasi nöbetinde yaşanan izdiham ve arbede büyümeden önlendi

Aydın’da demokrasi nöbetinde yaşanan izdiham ve arbede büyümeden önlendi

Aydın’da demokrasi nöbetinde yaşanan izdiham ve arbede büyümeden önlendi

Aydın’da Ak Parti ve CHP’li Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde önce ayrı ayrı düzenlenen ve daha sonra aynı noktada buluşan demokrasi yürüyüşü yapanlarla demokrasi nöbeti tutanlar arasında gerilim ve arbede yaşandı.
Polis ve siyasilerin uzun uğraşları sonucu yaşanan gerilim ve izdiham sona erdirilirken İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürücü’nün de hazır bulunduğu meydanda yaşanan gerilim büyümeden durduruldu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan’ın ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özelem Çerçioğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı etkinlik birlik mesajları ile son buldu.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı öncülüğünde akşam saatlerinde yapılan demokrasi yürüyüşü sonrası AK Partililer öncülüğünde demokrasi nöbetinin tutulduğu alana gelen grup platforma Özlem Çerçioğlu’nun konuşma yapması için kürsü çıkarmak istemesi üzerine ortam gerildi. Bu kürsünün üzerindeki Özlem Çerçioğlu’nun konuşma metnini AK Parti Kadın Kolları Başkanı Seda Sarıbaş tarafından yırtılması üzerine gerilim iyice tırmandı. Çok sayıda polisin müdahale ettiği olay AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile Özlem Çerçioğlu’nun devreye girmesiyle kavga yatıştı. Yaşanan gerilim ve arbedede Ak Parti İl başkanı Ömer Özmen tartışan gruplara sakin olması için mikrofonu eline alıp hem yalvardı hem de 13 gündür devam eden demokrasi nöbetine helal getirilmemesini istedi. Daha sonra Denizli ve Aydın Büyükşehir belediye başkanları kürsüye çıkıp birlik beraberlik mesajları verdiler. Başkanların birlikte el ele halkı selamlaması ile gerilim, demokrasi mitingine dönüştü.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.