Aydın'da doğal gaz yatırımları sürüyor

Aydın'da doğal gaz yatırımları sürüyor

Türkiye’nin en büyük holdinglerinden STFA’nın enerji şirketi Enerya, Aydın’da kente doğal gaz vermeye başladığı 2011 yılından bu yana yatırımlarını kesintisiz sürdürmeye devam ediyor.

Enerya Aydın İşletme Müdürü Osman Ersöz, 2015 yılında yatırımı gerçekleşen mahalleleri ve yeni yatırım planlarını açıkladı. Söke’de Atatürk ve Yenikent Mahalleleri, Efeler’de Meşrutiyet, Cumhuriyet ve Efeler Mahalleri (İzmir Bulvarı Üstü) doğal gaza kavuşuyor.
“2015 YILSONUNA KADAR 20 BİNDEN FAZLA ABONEYE ULAŞMAYI HEDEFLİYOR”
Enerya Aydın İşletme Müdürü Osman Ersöz, abonelerine ekonomik, güvenli ve kesintisiz doğal gaz hizmeti sunduklarını belirterek, “Aydın’da toplam 396 kilometreyi aşan doğal gaz hattı yatırımı yaptık. Bu yıl yapacağımız yatırımlarla birlikte 2014 sonu itibari ile 10 bini aşkın olan abone sayımızın, 2015 sonunda 20 binin üzerine ulaşmasını hedefliyoruz” dedi.
Ersöz, "Söke’de Atatürk ve Yenikent Mahallelerinde ana hat çalışmaları tamamlanarak gaz arzları sağlanmış, abone bağlantı çalışmalarına devam edilmektedir. Efeler’de Meşrutiyet, Cumhuriyet ve Efeler Mahallelerinde ana hat çalışmaları devam etmekte olup, Efeler Mahallesindeki ana hat çalışmaları tamamlanarak gaz arzı sağlanmış ve abone bağlantı çalışmalarına devam edilmektedir. Efeler’de Meşrutiyet ve Cumhuriyet Mahalleri ana hat yatırımlarının Eylül ayına kadar tamamlanarak gaz kullanımına başlayabileceklerdir" diye konuştu.
Bugüne kadar 65 bine yakın konutun önüne doğal gaz getirdiklerini, yatırımların artarak devam edeceğini belirten Osman Ersöz, Aydın’da hava kalitesinin ancak doğal gaza geçiş ile artırılabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.