Aydın'da domates fideleri toprakla buluştu

Aydın'da domates fideleri toprakla buluştu

Aydın'da domates fideleri toprakla buluştu

Aydın’da bahar mevsimi ile birlikte tarlaya inen çiftçi havaların ısınmasının ardından toprağı işleyip dikim çalışmalarına başladı. Sofraların ve yemeklerin olmazsa olmazı domates için bu yıl mevsim şartlarından dolayı çalışmalara daha erken başlayan çiftçiler domates fidelerini dikmeye başladı.
Havaların ısınması ile birlikte Efeler Dalama beldesi ve çevre mahallelerde yaşayan vatandaşlar sebze fidanlarını dikmeye başladı. Dalama’da geçimini domates üreticiliğinden sağlayan vatandaşlar imece usulü ile tarlaya inip şenlik havasında domates fidelerini dikiyor. Geçen yıl Pazar fiyatlarının iyi olduğunu bu yıl da ümitli olduklarını belirten bölge çiftçilerinden Nilüfer Özbaş, “Çiftçilik genelde bir umut üzerine yapılıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük umutlarla toprağı işleyip fidelerimizi diktik. İnşallah bereketli bir yıl olur. Domates yazın kendisi kışın salçası ile sofraların vazgeçilmezi ve oldukça da şifalı bir sebze. Türkiye’de en kaliteli üretim alanlarından biri de bizim Dalama bölgesi ve çevresi. İnşallah emeğimizin karşılığını alırız” diye konuştu.
Ticari üretimin yanında sadece kendi yiyeceğini üretmek isteyen vatandaşlar da bu günlerde vaktini tarla ve bahçelerde geçirmeye başladı. Organik üretimin öneminin her geçen gün arttığını belirten Nilüfer Özbaş, üretebilmenin insana ayrı bir güven ve huzur verdiğini belirterek “Son yıllarda insanlar kendi tüketmek istediği sebzeyi az bir bahçesi ya da tarlası varsa orada yetiştirmek istiyor. Bu hem organik beslenme açısından hem de insanın kendi yediğini kendisi üretmesi bakımından çok önemli” diyerek imkanı olan kişilerin kendi yiyeceği ürünü kendisinin yetiştirmeye çalıştığını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.