Aydın'da domates mildiyösüyle mücadeleye destek

Aydın'da domates mildiyösüyle mücadeleye destek

Aydın'da domates mildiyösüyle mücadeleye destek

Aydın’da domates mildiyösü hastalığıyla mücadele 2016 yılında destek kapsamına alındı.
Aydın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde Efeler ve Köşk İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin ortaklığında hazırlanan "Domates Mildiyösünün Mücadelesine Yönelik Tedbirler" isimli proje 2016 yılı doğrudan faaliyet desteği kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Bircan, projeyle hastalığın çıkışının tahmin edilebileceği ve risklerin en aza indirgenebileceğini belirterek, ”Proje ile ilimizde domates yetiştiriciliğinde problem olan domates mildiyösü hastalığının mücadelesine yönelik olarak hastalığın önceden tahmin edilebilmesi için Efeler ve Köşk İlçeleri domates ekiliş alanlarına hitap eden bir iklim istasyonu kurulacaktır. Hastalığın çıkışını tahmin eden erken uyarı sistemi ile üreticiler gerektiğinde kısa mesaj ile mücadeleye başlamaları konusunda uyarılacaktır. Konuya ilişkin Efeler ve Köşk İlçelerindeki köylerde eğitim ve bilgilendirme toplantıları yürütülecek ve sisteme dâhil olmaları sağlanacaktır. Projenin ilimizde önceki yıllarda epidemilere yol açan bu hastalığın mücadelesinde risklerin önlenmesi açısından etkili sonuçlar sağlayacağı düşünülmektedir” dedi.
Hazırlanan projeye sözleşmesi Aydın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Bircan, Efeler İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Esen ve Köşk İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Gökçe tarafından imzalandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.