Aydın'da elektrik kesintisinin oluşturduğu zarar araştırılıyor

Aydın'da elektrik kesintisinin oluşturduğu zarar araştırılıyor

Ülke genelinde yaşana elektrik kesintisi, Aydın ve ilçelerini de enerjisiz bırakarak hayatın felç olmasına neden oldu.

Aydın’da yaşanan ve ülke genelinde görülen elektrik kesintisi hayatı durma noktasına getirdi. Elektrik kesintisine hazırlıksız yakalanan birçok işyeri gün boyu sıkıntı yaşarken jeneratörü olan birçok kurum ve kuruluş elektrik kesintisinden etkilenmedi. Elektrik kesintisi nedeniyle sanayideki birçok işyerinde makineler dururken elektriğin en fazla gerekli olduğu kurumların başında gelen hastanelerde diyaliz ve yoğun bakım gibi ünitelere jeneratörler vasıtasıyla elektrik verildi. Trafik ışıkları çalışmayınca kavşaklarda az da olsa yoğunluk yaşandı. Bazı kavşaklarda trafik akışını polisler sağladı.
“AYDIN’DA SIK SIK YAŞANIYOR”
Ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada Aydın’da bu tür elektrik kesintilerinin sık sık yaşandığını fakat elektriğin ülke genelinde kesilmesine anlam veremediğini kaydeden Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, ticaret ve esnaf erbabının yaşanan elektrik kesintisinden muzdarip olduğunu dile getirerek Aydın esnafının sıkıntılı bir gün geçirdiğini ifade etti.
AYSO YAŞANAN ZARARI ARAŞTIRIYOR
Aydın Sanayi Odası (AYSO)Başkanı Mehmet Yunus Şahin de sanayicinin elektrik kesintisi nedeniyle zor duruma düştüğünü işaret ederek, “Ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisinde Aydın’da nasibini almış bulunuyor. Elektrik kesintisinin sanayicimize olan yansımasını ve Aydın’a olan zararını araştırıyoruz” dedi.
“ÇALIŞANLAR ZOR BİR GÜN GEÇİRDİ”
21. yüzyılda ülke genelinde yaşanan uzun süreli bu tür elektrik kesintisinin küçümsenecek bir olay olmadığını ve herkesin tedirgin olduğunu dile getiren Aydın Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Selahaddin Çetindoğan, “Elektriğin uzun süre olarak gitmesi ülke açısından büyük bir kayıp. Esnafımız akşama kadar dükkanında oturdu. Esnafımızdan tutun sanayicimize kadar ticaret alanında çalışanımız zor bir gün geçirdi” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.