Aydın'da Gaziler Günü kutlandı

Aydın'da Gaziler Günü kutlandı

Aydın’da 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı. Törende Atatürk Anıtı’na çelenkler bırakıldı.

Aydın Valiliği önünde düzenlenen törene Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Aydın Milletvekilleri Bekir Kuvvet Erim ve Rıza Posacı, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanvekili Evrim Karakoz, CHP Aydın il Örgütü adına il başkan yardımcıları Aytaç Toker ve Mehmet Salih Ünaldı,  Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Garnizon Komutanı Albay Durmuş İlhan Başer, Efeler İlçe Kaymakamı Cemil Şahin, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Ece, Aydın Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Sevil Esin, gaziler ve askeri erkan katıldı. Kıbrıs Gazisi Tuncer Ballıoğlu, törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

“BİRÇOK CEPHEDE DÜŞMANI BOZGUNA UĞRATTIK”

Ülkelerin dünya üzerinde bulundukları mevkiler itibariyle zaman zaman birbirlerine hasım olduklarını belirten Kıbrıs Gazisi Tuncer Ballıoğlu, “Milletlerin varlığı ve zenginliği, ülkelerin doğal kaynaklarının bolluğu ile artar. Bu doğal kaynaklar ve ülkelerin stratejik konumları nedeniyle devletler arasında zaman zaman savaşlara kadar varabilecek anlaşmazlıklar çıkmıştır. Bu anlaşmazlıklar masa başında müzakere ile çözülmezse o zaman devletler kendi ülkelerinin menfaatlerini korumak için savaşırlar. Şöyle bir tarihimize baktığımız zaman kahraman ordumuz yurdumuzu işgal eden düşmanlara karşı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde çok kısıtlı imkanlarla Çanakkale’den Sakarya’da Kocatepe’de ve yurdumuzun birçok cephesinde düşman ordularını bozguna uğratmış ve 9 Eylül 1922’de İzmir’de denize dökmüştür” dedi.

"GAZİLER GÜNÜ, ASKER VE POLİSİN ŞEREF GÜNÜDÜR”

Gaziliğin, Türk vatanseverliğinin, kahramanlığının, fedakarlığının yaşayan destanı olduğunu ifade eden Ballıoğlu, “Gazi ise bu destanı yazan kahramanın adıdır. Yakın zamanda Kıbrıs’ta orada bulunan Türk kardeşlerimize karşı savaş başlatan Rum askerleri ve Rum çetelerine karşı Türk askeri adaya çıkarak Rum askerini ve Rum çetelerini bozguna uğratıp oradaki soydaşlarımızı güvence altına almıştır. 19 Eylül, Kurtuluş Savaşı’nda, Kore’de ve Kıbrıs’ta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’ni vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak uğruna kahramanca mücadele eden asker, polis tüm hepsinin şeref günüdür. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi milli bağımsızlığımızı, vatanın bölünmez bütünlüğünü tehdit etmeleri nedeniyle vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan şehitlerimizin ve Türk tarihine adını altın harflerle yazdıran gazilerimizin hatıralarını yüceltmek, onların nimet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli görevimizdir. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanını kurtarmak ve korumak için kahramanca savaşan şehitlerimizi şükran ve saygıyla anıyorum. Ruhları şad olsun. Bu savaşlarda gazi olup hakkın rahmetine kavuşan gazilerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Kahraman gaziler, Gaziler Günü’nüz kutlu olsun” diye konuştu. Törenin ardından Vali Aksoy ve protokol üyeleri gazilerle sohbet etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.