Aydın’da geri dönüşüm kutuları, geri dönüşmeyen çöplerle doldu

Aydın’da geri dönüşüm kutuları, geri dönüşmeyen çöplerle doldu

Aydın’da geri dönüşüm kutuları, geri dönüşmeyen çöplerle doldu

Aydın’da geri dönüşüm atık cam ve kağıt kutuları vatandaşlar tarafından amacına uygunsuz kullanımı sonucu çöp konteynırı vasfı görmeye başladı.
Aydın’ın Efeler İlçesinde bulunan 30’dan fazla geri dönüşüm kutusu, amacına uygunsuz kullanımı nedeniyle kötü bir görüntü ve ayrıştırmada zorlukları beraberinde getirdi. Geri dönüşüm kutularına yakın mesafede çöp konteynırlarının bulunmasına rağmen geri dönüşüm kutuların içlerinde dönüşüme müsait olmayan mutfak çöpleri ve benzeri çöpler çıkması çalışanların işlerini zorlaştırdığını ve mağdur olduklarını belirten Geri Dönüşüm firma sahibi İlhan Kaya, bu konuda vatandaşların hassas olmaları gerektiğini söyledi.
Efeler Belediye tarafından 2015 yılında ‘Evrensel Atıkların Geri Dönüşümü’ projesi kapsamında ilçeye yerleştirilen geri dönüşüm kutularının amacına uygunsuz kullanıldığını ifade eden Geri Dönüşüm firma sahibi İlhan Kaya, " Efeler Belediyesi geri dönüşüm konusunda hassas davranarak, hummalı ve maliyetli de olsa elini taşın altına koydu. Şuan bu konuda koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Efeler ilçesi genelinde 30 farklı noktada geri dönüşüm kutularımız bulunuyor. Ancak biz bu geri dönüşüm kafeslerinde ve kutularında geri dönüşüme uygun atıkları beklerden çök kötü manzaralar ile karşılaşmaya başladık. Özellikle geri dönüşüm kafes ve kutularının yanlarına çöp konteynırlarına koymamıza rağmen bu sıkıntılar ile karşılaşıyoruz. . Vatandaşlar bu konuda bilinçlenmelidir. Şimdi bu sorunla ilgili geniş çaplı bir özel çalışma başlatıyoruz, ancak kafesler tekrar ağzına kadar ayrışmayan çöplerle doluyor. Mutfak çöpü atanı var, yemek artığı atan var, çocuk bezleri atan var hatta kafesteki çöpleri yakan bile var. Kafeslerdeki geri dönüşüm malzemelerini toplayan ekiplerimiz işe yarayan çöpleri alabilmek için büyük çaba sarf ediyor. Maalesef ki, geri dönüşüm konusunda toplumumuzda hala bir bilinç oluşmadı” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.