Aydın'da gıda denetimleri hız kesmiyor

Aydın'da gıda denetimleri hız kesmiyor

Aydın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda satış, toplu tüketim ve üretim yerleri denetimlerine yoğun bir şekilde devam ediyor.

Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; ”Aydın’da toplam, 1 bin 700 adet gıda üretim yeri, 12 bin 337 adet gıda satış ve toplu tüketim yeri bulunmakta olup, Mayıs ayında gıda üretim yerlerine 277 adet, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise 1 bin 200 adet olmak üzere toplam; 1 Bin 477 adet denetim gerçekleştirilmiştir. Denetim İzleme Programı, şikâyet, Yıllık Denetim Programı, zehirlenmeye istinaden il genelinde toplam 39 adet numune alınmıştır. Mayıs ayı içerisinde; İl Genelinde Gıda üretim, Satış ve Toplu Tüketim yerlerinde yapılan denetimler ve alınan numuneler sonucu mevzuata uygun olmayan işletmelere 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Yem Kanunu gereği yasal işlem uygulanmıştır. Mayıs ayı içerisinde 284 adet Sağlık Sertifikası düzenlenerek 2 milyon 274 bin 52,75 kilogram kuru incir, 43 adet Sağlık Sertifikası düzenlenerek 489 bin 370,51 kg muhtelif gıda maddesi olmak üzere toplam 327 adet Sağlık Sertifikası düzenlenerek 2 milyon 763 bin 623,26 kilogram gıda maddesi ihracatı gerçekleşmiştir.
ALO Gıda 174 hattına, Mayıs ayı içerisinde, gıda satış yeri ile ilgili 31 adet, toplu tüketim yeri ile ilgili 13 adet, gıda üretim yeri ile ilgili 8 adet olmak üzere toplam 52 adet şikâyet gelmiştir. Şikâyetlerle ilgili olarak 46 adet işletmenin denetimi sonlandırılmış olup, denetimler sonucu 1 adet gıda satış işyerine idari para cezası kararı uygulanmıştır. Yapılan denetim ve alınan numunelere ait bilgiler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın GGBS (Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi)’ne kaydedilmektedir” denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.