Aydın'da gıda güvenliği çalışmaları hız kesmeden devam ediyor

Aydın'da gıda güvenliği çalışmaları hız kesmeden devam ediyor

Aydın’da Mayıs ayı içerisinde il genelinde gıda üretim yerlerinde yapılan denetim, kontrol ve alınan numuneler sonucunda mevzuata uygun olmayan 16 adet işletmeye 195 bin 906 TL ceza kesildi.

Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Mayıs ayı içerisinde de, gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri denetimlerine yoğun şekilde devam ediyor. Aydın’da toplam, bin 684 adet gıda üretim yeri, 14 bin 295 adet gıda satış ve toplu tüketim yeri bulunmakta olup, Mayıs ayında gıda üretim yerlerine 152 adet, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise 824 adet olmak üzere toplam; 976 adet denetim gerçekleştirildi. Denetim İzleme Programı, şikayet, Yıllık Denetim Programı, zehirlenme gibi nedenlerden dolayı il genelinde toplam 59 adet numune alındı.
Mayıs ayı içerisinde il genelinde gıda üretim yerlerinde yapılan denetim, kontrol ve alınan numuneler sonucunda mevzuata uygun olmayan 8 adet işletmeye 92 bin 524,08 TL idari para cezası kararı uygulandı. Gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise yapılan denetim, kontrol ve alınan numuneler sonucunda mevzuata uygun olmayan; 4 adet işletmeye 5 bin 852 TL idari para cezası kesildi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Mayıs ayı içerisinde 180 adet Sağlık Sertifikası düzenlenerek; 1 milyon 150 bin 435,20 kilogram kuru incir, 78 adet Sağlık Sertifikası düzenlenerek 998 bin 152,74 kilogram muhtelif gıda maddesi olmak üzere toplam; 2 milyon 148 bin 487,94 kilogram gıda maddesi ihracatı gerçekleştirildi.
Alo Gıda 174 hattına, Mayıs ayı içerisinde, gıda satış yeri ile ilgili 40 adet, toplu tüketim yeri ile ilgili 19 adet, gıda üretim yeri ile ilgili 12 adet olmak üzere toplam 71 adet şikâyet geldi. Şikayetlerle ilgili olarak 59 adet işletmenin denetimi sonlandırılırken, mevzuata aykırı herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.
Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 2015 Yılı Mayıs Ayı Gıda Güvenliği Çalışmalarıyla ilgili olarak Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Yapılan denetim ve alınan numunelere ait bilgiler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi’ne kaydedilmektedir. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak, tüketicilerimizin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları konusunda denetim ve kontrol faaliyetlerimiz, 106 kişilik Gıda Kontrolör ekibimiz tarafından 24 saat kesintisiz bir şekilde devam etmektedir” denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.