Aydın'da hava sıcaklığına paralel olarak ishal şikayetleri arttı

Aydın'da hava sıcaklığına paralel olarak ishal şikayetleri arttı

Aydın'da hava sıcaklığına paralel olarak ishal şikayetleri arttı

Aydın’da havaların ısınması ile birlikte çok sayıda kişi ishal ve karın ağrısı şikayeti ile hastanelere akın etti. Son 24 saat içerisinde hastanelere çok sayıda kişinin ishal, mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti ile müracaat ettiği öğrenilirken, uzmanlar özellikle mevsimsel geçişlerde vatandaşların daha duyarlı olmalarını tavsiye ettiler.
Aydın’ın daha sıcak bir iklime sahip olduğunu ve özellikle mevsimsel geçişlerde hijyene daha çok önem verilmesi gerektiğini belirten Ege Liva Hastanesi Başhekimi Erdal Gezer “Hayatı kabusa çeviren ishal ve yüksek ateşten korunmak için hijyene bu günlerde daha çok önem verin. Özellikle içinde bulunduğumuz şu günlerde yaş farkı gözetmeksizin herkes ishal ve yüksek ateşe karşı daha dikkatli olmalı ve bol bol sıvı tüketmelidir” dedi.
Bu mevsimlerde kişiler beslenmelerine ne kadar dikkat etse de çevreden yayılan virüslere karşı da direnç gösterememesi halinde ishal, mide bulantısı ve kusma gibi rahatsızlıklarla karşılaşabildiğini kaydeden Ege Liva Hastanesi Başhekimi Erdal Gezer, “Rahatsızlıklara karşı en güzel ve en etkili savunma sistemi hijyen ve doğal beslenmedir. Aydın diğer illere oranla daha sıcak olduğu için risk biraz daha fazladır. Özellikle çocuk, yaşlı ve kronik hastalığı olanların bu dönemde daha dikkatli olması gerekiyor” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.