Aydın'da havaların ısınması ile KKKA tehlikesi başladı

Aydın'da havaların ısınması ile KKKA tehlikesi başladı

Aydın’da havaların ısınması ve piknik mevsiminin başlaması nedeniyle hafta sonlarını kırlarda piknikte geçiren vatandaşların keneden kaynaklanan Kırım Kango Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı duyarlı olmaları istendi.

Özel Ege Liva Hastanesi hekimlerinden Uzman Dr. Abdullah Açıkgöz, Aydın’da havaların ısınması ile birlikte kenelerin görülmeye başladığını belirterek, gerek tarla bahçede çalışan çiftçilerin gerekse piknikçilerin duyarlı olmalarını istedi. Özellikle çocukların bağ ve bahçeden döndükten sonra ebeynleri tarafından vücutlarının mutlaka kontrol edilmesini öneren Uzm. Dr. Abdullah Açıkgöz, “Her yıl bahar aylarında ülkemizde KKKA nedeniyle ciddi ölüm olayları yaşanmaktadır. Basit bir dikkat ile bu sorunu çözebiliriz. Bunun da tek yolu piknik sonrası ya da tarla bahçe dönüşü kişinin kendi vücudunu kontrol etmesi ve kene gördüklerinde mutlaka sağlık kuruluşuna giderek vücutlarından çıkarttırmalarıdır” dedi.
Aydın’da Kırım Kango Kanamalı Ateşi Hastalığının Nisan-Eylül ayları arasında artış gösterdiğini bunun mevsim şartlarına göre uzayıp kısaldığını kaydeden Özel Ege Liva Hastanesi hekimi Uzman Dr. Açıkgöz, “Türkiye’de ilk defa 2002 ilkbahar ve yaz aylarında görülen KKKA’nın her yıl Nisan ile Eylül arasında artış göstermektedir. Kene ısırığıyla bulaşan bu hastalığın ölümlere yol açtığını artık tüm halkımız biliyor. Bu hastalık riski dolayısıyla kimse dışarı çıkmasın demiyoruz. Herkes gönlünce yaşamına devam etsin ancak, vatandaşlarımız bağa bahçeye ve pikniğe giderken özellikle pantolon paçalarını çoraplarının içine soksun ya da lastikli paça giysin. Ülkemizin coğrafya ve iklim yapısı, hastalığın bulaşmasında birinci derecede rol oynayan kenelerin yaşaması için oldukça elverişlidir. Bu nedenle hastalık, özellikle hayvancılığın yapıldığı bölgeler, orman ve gür otlakların bulunduğu yerler başta olmak üzere ülkemizin her yerinde görülebilecek durumdadır. Bu nedenle Eylül ayına kadar tüm vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.