Aydın'da hayvanlardaki çiçek hastalığı yerinde incelendi

Aydın'da hayvanlardaki çiçek hastalığı yerinde incelendi

Aydın’da büyükbaş hayvanlarda görülen çiçek hastalığı ile ilgili olarak çalışma yapan ve çiçek hastalığı aşısının üreticisi olan Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü uzmanları hastalığın görüldüğü ilçelerde incelemelerde bulundu.

Aydın’da büyükbaş hayvanlarda görülen ve halk arasında çiçek ve Afrika hastalığı olarak bilinen ‘Sığırların Nodüler Ekzantemi Hastalığı’ile ilgili olarak yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü uzmanları Aydın’a geldi. Uzmanlar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şubesinde görevli personel eşliğinde, 12-13 Aralık 2015 tarihleri arasında hastalığın görüldüğü Efeler ile Köşk, Sultanhisar, Çine ilçelerinde ve hastalığın söndürüldüğü Yenipazar ilçesinde işletme ziyaretlerinde bulundular. Hastalığa karşı mücadelede en önemli silah durumunda olan aşının üreticisi olan Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü yetkilileri, teknik ziyarette ilçe müdürlüğü personelleri ve yetiştiricilerinden gerekli bilgileri alıp, aynı zamanda hastalıkla mücadele yöntemleri hakkında bilgi verdiler.
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan, çiçek hastalığı ile ilgili olarak çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, “Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğümüzce gerçekleştirilen tüm faaliyet ve hastalıkların önlenmesi çalışmaları; Sağlıklı hayvan yetiştiriciliği ve hayvan refahı ile ilgili olarak; hizmet olarak 7/24 zaman mevhumu gözetmeksizin devam etmektedir” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.