Aydın'da hedef 6 milyon turist

Aydın'da hedef 6 milyon turist

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, 2015 yılının ilk 6 ayında Aydın’a 2 milyon 750 bin turistin geldiğini söyledi.

Kuşadası, Didim, Karacasu gibi turistik merkezlere sahip olan Aydın, 2015 yılının ilk 6 ayında yerli ve yabancı turist akınına uğradı. Geçtiğimiz yıl ilk 6 ayda 2 milyon 500 bin turist ağırlayan Aydın’a bu yılın aynı döneminde ise 2 milyon 750 bin turist ziyaret etti. Aydın’ın turizm çeşitliliğine sahip olan kentlerinden biri olduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, “Son dönemlerde hayata geçen projelerle Aydın’a turist ilgisi artıyor. Bu anlamda geçen yıl yüzde 92 olan otellerin doluluk oranı bu yıl yüzde 96’ya yükseldi. Bu artışla birlikte 2015 yılının ilk 6 ayında Aydın’a 2 milyon 750 bin turist geldi” dedi.
HEDEF 6 MİLYON
İstanbul, Antalya, Muğla ve İzmir’den sonra Aydın’ın ülkede en fazla turist gelen 5’inci il olduğunu kaydeden Aktakka, “Aydın’ı 2014 yılında yaklaşık 5 milyon 500 bin turist ziyaret etti. Bu ziyaretçi sayısıyla kentimiz, ülkede en fazla turist gelen 5’inci il olma özelliğini korudu. 2015 yılının sonuna kadar toplamda 6 milyon turistin kentimize gelmesini bekliyoruz. Kent turizmin çeşitlendirilmesine yönelik çalışmalarımızı tamamlamamızla birlikte önümüzdeki yıllarda turist sayısı daha da artış gösterecek” diye konuştu.
“182 BİN TURİST KUŞADASI LİMANINDAN GİRİŞ YAPTI”
Aydın’da turizm sezonunun verimli geçtiğini ifade eden Aktakka, turistlerin rahat etmeleri için her türlü tedbirlerin alındığını dile getirdi. Aydın’da Temmuz ve Ağustos aylarında turizm hareketliliğinin zirve yaptığını öne süren Aktakka, Aydın’ a en çok Almanya başta olmak üzere Hollanda, İngiltere, Romanya ve diğer ülkelerden turist geldiğini vurguladı. Aydın’ın rahat yaşanabilir, temiz, hizmet kalitesi ve turizm çeşitliliğinin zenginliğinde dolayı tercih edildiğini ifade eden Aktakka, “Önümüzdeki günlerde okulların tatil olması, çalışanların yıllık izine çıkmış olması ve bayram tatili ile birlikte turizm yoğunluğunun daha da artacağını düşünüyorum. Güzel bir turizm mevsimi geçireceğimizi düşünüyorum. Kuşadası Limanı en önemli turistin ilimize girdiği kapılardan bir tanesidir. Geçen yıl 157 bin olan turist girişi bu yıl Haziran ayı itibariyle 182 bin olarak gerçekleşmiştir. Bu rakamın artacağını düşünüyoruz. Müze ve ören yerlerine ziyaretler geçen yıla göre aynı oranda geçmekte ve buralarda da sonbahar aylarında artış olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
“ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR”
Yıl boyunca turizm çeşitliliğini artırmak için çalıştıklarını vurgulayan Aktakka, “Kuşadası’ndaki Efes Kongre Merkezi ile kongre turizmi canlandırılması hedeflenmektedir. Bölgemizde yayla, termal, doğa ve spor turizmi ile ilgili projeler üretiliyor. Aydın’da deniz, kum, güneş, tarih, doğa, yayla, termal, kongre, spor alanlarında sürekli aktivitelerde bulunmak mümkündür. Bunun yanı sıra turistin rahat etmesi ve sağlıklı bir sezon geçirmesi için de güvenlik güçleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü’nce Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde otellerin standartların denetimi, kaçak seyahat acenteciliğin denetimi yapılıyor ve tedbirler anlıyor. Turizm gıda, güvenlik, hijyen, temizlik ve güven esaslarında yer alan bir sektördür. Bunların kontrolü süreklilik gerektiren bir iştir. Bu konulardaki çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.