Aydın'da ikili eğitim tarihe karışacak

Aydın'da ikili eğitim tarihe karışacak

Öğrencilerden bir bölümünün sabah, bir bölümünün de öğleden sonra derse girdiği ikili eğitim sistemi Aydın’da 2 yıl içinde yapılacak olan yeni derslikler ve okullar ile tarihe karışacak.

Okullardan geç saatlerde çıkan öğrencilerin yaşadığı birtakım olumsuzlukları engellemek için Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü kolları sıvadı. Aydın’da bazı okullarda uygulanan ikili eğitim nedeniyle öğrencilerin okullardan geç çıkmalarının aileleri endişelendirdiği yönündeki kamuoyundaki birtakım söylemlere yönelik olarak aileleri rahatlatacak açıklama Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’den geldi. Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre önümüzdeki 2 yıl içinde ikili eğitime son vereceklerini ifade ederek, 327 adet derslik ile Aydın’da ikili eğitimi bitireceklerini iddia etti. Göreve geldikleri günden itibaren Aydın’a 1154 derslik kazandırdıklarını dile getiren Töre, Türkiye’de derslik başına hedeflenen 24 öğrencinin üzerinde olduklarını kaydetti. Aydın’da istatistiklere göre derslik başına 22 öğrenci düştüğünü dile getiren Töre, Aydın’da korkunç bir ilerleme kaydettiklerini işaret etti.
AYDIN’A YENİ MESLEK LİSESİ YOLDA
Aydın’a bir mesleki lise daha kazandırmak için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Töre, Aydın’a 17 tane daha devlet yatırımlı okul kazandıracaklarını dikkat çekti. Töre, yapılacak okul ve derslikler ile ikili eğitimin yüzde 40’ını bu yıl, yüzde 60’ını da önümüzdeki yılda tamamlamanın planlarını yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.