Aydın’da “Kadın Kanserleri” semineri yapıldı

Aydın’da “Kadın Kanserleri” semineri yapıldı

Aydın’da “Kadın Kanserleri” semineri yapıldı

Gerçek Gazetesi
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Aydın Belediyesi ile Özel Medline Aydın Hastanesi işbirliği ile gerçekleştirilen “Kadın Kanserleri” konulu seminer Aydın Nevzat Biçer Parkı Nikah Salonu"nda yapıldı.
Seminere Aydın Belediyesi Başkan Yardımcısı Şefika Çoban, Özel Medline Aydın Hastanesi Tıbbi Hizmetler Direktörü Op. Dr. Serkan Kurnaz ve vatandaşlar katıldılar.
Özel Medline Aydın Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Op. Dr. Cenk Tan ve Op. Dr. Olcay Akalın"ın konuşmacı olduğu seminerde kadınların yakalandığı hastalıklar ve tedavileri hakkında bilgiler verildi.
Kadınları tehdit eden hastalıklar hakkında genel bilgiler veren ve korunma yöntemlerini anlatan Op. Dr. Cenk Tan, meme kanseri ve rahim ağzı kanseri gibi hastalıkların hızla yaygınlaştığını belirterek kadınlara yılda en az bir kere muayene olmalarını tavsiye etti.
Sigara kullanımının da kadın hastalıklarını arttırmada başrol oynadığını belirten Op. Dr. Olcay Akalın ise kadın hastalıklarının tedavisinde erken teşhisin çok önemli olduğunun altını çizdi.
Seminerin katılımcılar için çok aydınlatıcı olduğunu ve faydalı bilgiler içerdiğini belirten Aydın Belediyesi Başkan Yardımcısı Şefika Çoban değerli katkıları nedeniyle Op. Dr. Cenk Tan ve Op. Dr. Olcay Akalın"a teşekkür etti.
Seminer uzmanlara yöneltilen sorularla sona ererken katılımcılarda merak ettikleri konularda bilgi sahibi oldular.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.