Aydın'da KBRN farkındalık eğitimi düzenlendi

Aydın'da KBRN farkındalık eğitimi düzenlendi

Aydın İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından sağlık personellerine yönelik olarak "KBRN Farkındalık Eğitimi" düzenlendi.

Aydın İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği‘ne bağlı, KBRN A ve B rol grubu sağlık tesislerinden Aydın Atatürk Devlet Hastanesi, Aydın Devlet Hastanesi, Nazilli Devlet Hastanesi ile Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesinin başhekim, acil servisten sorumlu başhekim yardımcısı, sağlık bakım hizmetleri müdürü, acil servis sorumlu hekimi, acil servis sorumlu hemşiresi, sivil savunma uzmanı, özellikli servis sorumlu ve çalışanlarına ve genel sekreterlik KBRN iş ve işlemlerinden sorumlu personelin katılımıyla, KBRN Bölge Koordinatörü İzmir İli Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Uzmanı Demet Tuğlacı tarafından "KBRN Farkındalık Eğitimi" verildi.
Eğitime Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Selma Özcan, İdari Hizmetler Başkanı Op. Dr. Nevzat Önen, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Ergün Temiz, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Orhan Demirtaş, Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Murat Acat, Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Doktor Şafak Çalışkan, Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hüseyin Zafer Alkaya ile acil servis ve özellikli servis sorumluları ile çalışanları katıldı.
“KBRN DEYİNCE AKLIMIZA SAVAŞ HALİ GELMEMELİ”
Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Selma Özcan, KBRN Eğitimi ile ilgili olarak şunları söyledi; “Ülkemizi etkileyebilecek olan KBRN tehlikelerine karşı, halkın sağlığının ve çevrenin korunması, can ve mal kaybının en aza indirilmesi için gerekli tedbirlerin alınması adına bir farkındalık oluşturmak amacıyla bu eğitimler çok önemli. KBRN deyince aklımıza savaş hali gelmemeli. Hayatımızın artık her alanında bu tür Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik etkenlerle karşılaşmamız mümkün. Bu etkenlerle karşılaştığımız zaman sağlık çalışanlarının ne yapacaklarını bilmeleri de ayrıca önem arz etmektedir. ”
Eğitimde; Kimyasal Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer tehlikelerin savaş, kaza veya doğal afetler sonucu ortama yayılması ile etkilenen vatandaşların hastaneye geldikleri andan itibaren hastane yönetiminin alması gereken tedbirler, sağlık çalışanlarının korunma yolları ve hastaların dekontaminasyonu (arındırma) konularında verilen teorik eğitime ek olarak; dekontaminasyon (arındırma) ünitesinde sağlık çalışanlarının kullanacağı C ve D tipi koruyucu giysi ile ekipman kullanımı, hastaların yıkanmasında dikkat edilecek hususlar, kullanılacak araç gereçler uygulamalı olarak tanıtıldı. Düzenlenen Eğitim katılım belgelerinin verilmesiyle son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.