Aydın'da KBRN ünite sayısı 4'e yükseldi

Aydın'da KBRN ünite sayısı 4'e yükseldi

Aydın'da KBRN ünite sayısı 4'e yükseldi

Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, il genelindeki dört ayrı hastanede tam donanımlı Kimyasal Biyolojik Radyoaktif ve Nükleer (KBRN) ünitesini aktif hale getirdi.
Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde hizmet vermekte olan Atatürk Devlet Hastanesi, Aydın Devlet Hastanesi, Nazilli Devlet Hastanesi, Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi’nde tam donanımlı Kimyasal Biyolojik Radyoaktif ve Nükleer (KBRN) ünitesi aktif hale getirildi.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Sağlık Tesisleri Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yurt içinde veya dışında meydana gelip ülkemizi etkileyebilecek olan KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer) tehdit ve tehlikelerine karşı halkın sağlığı ve çevrenin korunması, can ve mal kaybının önlenmesi veya en aza indirilmesi için tüm genel sekreterliklere KBRN Dekontaminasyon (Arındırma) ünitelerinin kısa sürede aktif hale getirilmesi talebinde bulundu.
Aydın Kamu Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Selma Özcan, yaptığı açıklamada; “Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Resmi Gazetede yayımlanan ‘Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer Tehlikelere Dair Görev Yönetmeliği’ çerçevesinde KBRN tehlikelerinden etkilenenler için ilimizde müdahale kliniklerinin ve arındırma ünitelerinin kurulabileceği 1 adet Referans Hastane, 3 adet A ve B Grubu Rol Hastanenin belirlendiği ve buralarda kurulacak ünitelerin aktif hale getirilmesi istenmişti. Bizde Referans Hastane (Atatürk Devlet Hastanesi), A ve B Grubu (Aydın Devlet Hastanesi, Nazilli Devlet Hastanesi, Söke FFK Devlet Hastanesi) Rol Hastanelerinin yönetimleri ile yer belirleme çalışmalarının yapılması ve Genel Sekreterliğimiz KBRN iş ve işlemlerini yürüten Destek Hizmetleri Birim Sorumlusu Hüsnü Pehlivanoğlu ’nun kontrolünde, belirlenen yerlere hastanelerimizin özverili çalışmaları ile, KBRN Dekontaminasyon (Arındırma) ünitelerinin kurulum işlemleri çok kısa süre içinde tamamlanmış ve aktif hale geçirilmiştir” şeklinde konuştu.
Uz. Dr. Selma Özcan, KBRN Dekontaminasyon (Arındırma) ünitelerinin kurulum işlemleri aşamasında emeği geçen hastane yöneticilerine ve personellere teşekkür ederek, “Aydın’da arındırma ünitesi bulunan Atatürk Devlet Hastanesi, Aydın Devlet Hastanesi, Nazilli Devlet Hastanesi, Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi’nin fiziki yeterlilik ve kurulum işlemlerini tamamlayarak kısa sürede aktif hale geçmesi ülkemiz ve bölge illeri içindeki ender hastanelerden olması büyük takdir topladı. Ünitelerimiz Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından yayınlanan ’2016 Ocak Ayı Güncel KBRN Üniteleri’ konulu listede yüzde 100 başarılı olduğumuz açıklandı” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.