Aydın'da kimyasal tatbikat

Aydın'da kimyasal tatbikat

Aydın'da kimyasal tatbikat

Aydın’da Ocak ayında Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından il genelindeki dört ayrı hastanede tam donanımlı Kimyasal Biyolojik Radyoaktif ve Nükleer (KBRN) ünitesini aktif hale getirilmesinin ardından personel eğitimleri de tamamlandı. Aydın Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen kimyasal tatbikatını sağlık çalışanları başarıyla gerçekleştirdi.
Aydın Devlet Hastanesi’nde yapılan tatbikat gereği kimyasal patlama meydana geldi. Tatbikat gereği ihbar gelir gelmez ekipler hemen hazırlıklarını tamamlayıp gerekli tedbirleri aldı. Yaralıların getirildikleri KBRN acil servisi önünde ekipler özel kıyafetlerini giyerek kimyasal ölçümler yaptı. Ölçümler sonrası kimyasal maddeye maruz kalan yaralılar, KBRN ekipleri tarafından kıyafetleri çıkartılarak hazırlanan özel çadıra alınarak, su ve gerekli ilaçlarla arındırma yapıldı. Arındırma sonrasında yaralılar acil serviste tedaviye alındı. Daha sonra kimyasal maddeye maruz kalan sağlık personeli ve araçlar da arındırılıp temizleme çalışması yapılmasıyla tatbikat sona erdi.
Oldukça başarılı şekilde icra edilen tatbikatı Aydın Devlet Hastanesi Yöneticisi Hüseyin Zafer Alkaya bizzat yönetti. Alkaya, tatbikatı başarı ile gerçekleştiren ekibe de teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.